Uuemeelseid kunstinautijaid ootab nüüdistantsu festival

Christel Karits 26. märts 2004, 00:00

Kanuti Gildi saalis ja Von Krahli teatris toimuval festivalil astuvad publiku ette pea kõik Eesti nüüdisaegse tantsu tipptegijad. Kokku tuleb esitusele 16 tööd, millest pea pooled on esietendused või veel väljatöötamisel olevad uued kavad.

?Festivali võiks vaatama tulla, sest nüüdistants on innovatiivne, põnev ning arvatavasti hetkel kõige progressiivsem kunstiala. Viimased aastad on näidanud, et kaasaegne tants on muusika kõrval kõige suurem eesti kunsti ?müügiartikkel? mujal maailmas,? ütleb festivali peakorraldaja Priit Raud.

Viimast aastat võib kindlasti pidada üheks eesti nüüdistantsu läbilöögiaastaks ja huvi eesti tantsu vastu püsib. Festivalile saabub teatrite ja festivalide juhte, kriitikuid ning ajakirjanikke Saksamaalt, Hollandist, Belgiast, Venemaalt, Inglismaalt, Lätist, Poolast, Taanist ja Austriast.

?Kõik päevad on head ? igale päevale jätkub tuntumaid ja vähem tuntud esinejaid ja nii ei saa üht päeva teistest eristada. Samuti on esindatud kõik kaasaegse tantsu suunad,? avab Raud.

Lavastaja Kaja Kanni hinnangul võiksid aga need, kes plaanivad nüüdistantsuga esimest tutvust teha, kõigepealt valida pühapäeval kavas olevad kahe vanemuis-lase etendused. Neist Ruslan Stepanovi lavastused on romantilised, kaunid ning südantlõhestavad. ?Emotsioonid on hästi tugevad, liikumisskeem kaasaegne, kuid sõnum hästi selge,? iseloomustab ta.

Kanni enda lavastuses ?ZUGA teeb suure linna? on väga tähtsal kohal muusika. Etendust saab näha reedel Kanuti Gildi stuudios, kuhu mahub vaid 30 inimest. ?See on intiimne ja väike tükk. Laval on kaks muusikut ja kaks tantsijat. Pool etendusest on improvisatsiooniline, mistõttu on see iga kord erinev. See, kuhu suunda ta kaldub, sõltub publikust ja muusikutest.?

Festivali ?Uus tants 6? korraldavad agentuur 2. Tants (Kanuti Gildi saal) koostöös Eesti Tantsuloovisikute Liidu ning Von Krahli teatriga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing