Kõige, kõige, kõige...

Enn Tosso 31. märts 2004, 00:00

Kõige kõrgemal asuvad korterid paiknevad Tallinnas Maakri majas 19. korrusel, mida nimetatakse Everestiks. FKSMi poolt arendatava maja katusekorrusel on pakkuda kolm neljatoalist ja üks kolmetoaline korter. Suurim, 116 m² korter maksab 3 474 000 krooni ning asub 64,1 meetrit üle Eesti keskmise. Maja läks maksma 146 miljonit krooni. Maakri Maja on 72 meetri kõrgune, samas kui Pika Hermanni torni tipp ulatub maapinnast vaid 45 meetrini. Võrdluseks: Oleviste kirik küünib 124 meetri kõrguseni ning Tallinna telemast on 314 meetrit kõrge.

Siiski pole Maakri Majas pakutavad eksklusiivsed korterid Tallinna kõige kallimad.

Vanalinnas pakutakse enam kui kaks korda kallimat korterit, mis maksab kaheksa miljonit krooni. Sama raha eest võib osta Mustamäele enam kui tosin ideaalses korras kolmetoalist korterit, ent Võrumaale saab sama raha eest sada eramaja. Arco Vara Otepää maakleri Janek Morose andmetel algavad Võrumaal majade hinnad 80 000 ning Valgamaal isegi 50 000 kroonist.

Suurim hetkel müügis olev elamispind asub kinnisvaraportaali City24 andmetel Tartumaal Ülenurmel. Eramu üldpind on 1500 m² ning maja maksab 6,9 miljonit krooni. Kuulutuse järgi on hoonel mitu sissepääsu, seetõttu on võimalik maja kasutada ka kuue kuni seitsme 100?150 ruutmeetri suuruse korterina. Kõige kallim eramu on City24 andmetel müügis Tallinna kesklinnas. Tegemist on 1930. aastatel ehitatud Laidoneri villaga Tuvi tänaval, mille kogupind on 600 ruutmeetrit. Villa maksab 22 miljonit krooni ning krundi suurus on 3500 m2.

Kui kõige kallim Tallinna korter maksab 8 miljonit krooni, siis kõige odavama Tallinna korteri saab 50 000 krooni eest. Kinnisvaraportaali City 24 andmetel on tegemist ühiselamutoaga, mille suurus 17 m² ja kus puudub WC ja vesi. Ent sama raha eest saab Narvas korraliku renoveeritud neljatoalise korteri. Kõige odavam korter kogu Eestis on praegu müügil Kohtla-Järvel ja maksab 5000 krooni, selle eest saab Tallinna vanalinnas nii suure tüki korterit, et kokkumurtud ajaleht maha panna. Kui Kohtla-Järve korteri saaks osta laenuga, oleks kuumakse 48 krooni. Sama suur on tavalise mobiiltelefoni järelmaksu kuutasu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:39

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing