Keskkriminaalpolitsei pidas kinni Andres Bergmanni

Liis Kängsepp 31. märts 2004, 09:16

Täna hommikul kell 7 pidasid Keskkriminaalpolitsei (KKP) majanduskuritegude talituse töötajad Tartus kinni ärimees Andres Bergmanni.

Teisipäeval tegi Tartu maakohus määruse, mille alusel tuli võtta ERA Panga endine juht Andres Bergmann vahi alla. Bergmanni otsis politsei nii Tallinnast kui Tartust, viimaks tabasid KKP politseinikud mehe tema kodust Tartus. Bergmann anti üle Lõuna Politseiprefektuurile.

Andres Bergmann viibis 24 ? 27. märtsil kohtu loata Saksamaal. Esmaspäeval, 29. märtsil pidi algama Andres Bergmanni osalusel kohtuprotsess, kuid mees ei ilmunud kohtusse. Prokuröri nõudmisel muutis kohus kautsjoni vastu vabaduses viibinud Bergmanni tõkendit ja taotles Bergmanni vahi alla võtmist.

KKP süüdistuse järgi kuritarvitasid AS ERA Panga juhatuse ja nõukogu liikmed aastatel 1995-1999 oma ametiseisundit ja tegid ebaseaduslikke majandustehinguid. Tehingute tulemusena tekitasid nad pangale 214,4 miljoni kroonise kahju. Sellega põhjustasid panga juhtivtöötajad panga maksejõuetuse, mistõttu 1999. aastal kuulutas Tartu Linnakohus välja AS-i ERA Pank pankroti.

Lisaks Bergmannile on samas kriminaalasjas süüdistus esitatud veel kaheksale inimesele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing