USA aktsiaturgudele ennustatakse kõikuvat aastat

05. aprill 2004, 09:20

Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas reedel 10 470 punktil ehk 0,9% plussis.

Peamiselt tehnoloogiasektori indeksiks loetav Nasdaqi koondindeks tõusis koguni 2,1% ning peatus 2057 punktil.

Turgudele andis tõuke USA tööturuameti teatavaks tehtud märtsikuu töötururaport. Põllumajandussektorit arvestamata kasvas USAs möödunud kuul töökohtade arv 308 000 võrra. Kuna keskmise ootused püsisid CBS Marketwatchi andmeil kõigest 122 000 peal, pakkus tööturg esimest korda viimase viie kuu jooksul turule põhjust rõõmustamiseks.

Möödunud aasta teises kvartalis alanud aktsiaturgude ralli jäi alates veebruari teisest poolest mõnevõrra soiku. Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> langes kokkuvõttes esimese kvartali jooksul 0,92 protsendi võrra, Nasdaqi koondindeksi <GR#US.^IXIC> langus oli veel marginaalsem ? pool protsenti. Sellele vaatamata on aastaga mõlemad indeksid kerkinud robustselt ? Dow 30 protsendi ja Nasdaq 50 protsendi võrra.

Analüütikud ennustavad aktsiaturgude tõusu kogu aasta kohta, ehkki tõus ei ole nii tugev nagu aasta tagasi. Hinnad kõiguvad rohkem ja üldine tõus on väiksem. ?Meie ootame aastaks 8-9protsendilist kogutulusust,? kuhu on arvatud ka dividendid, ennustas ajalehele The Wall Street Journal, varahaldusfirma PanAgora Asset Management peaanalüütik Edgar Peters. ?See tähendab, et sel aastal tuleb terve rida suuri tõuse, aga ka tõsiseid tagasilööke. Analoogiliselt ennustavad ka paljud teised analüütikud.

Kui nii, siis tähendab see suurepäraseid võimalusi spekulantidele, pikemaajalistel investoritel tuleks olla mõnevõrra ettevaatlikum. Kõikuvatest turgudest võiks aga kõige enam võita finantssektor.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing