Kõrgema hinna korvab kõrgem palk

Villy Paimets 15. aprill 2004, 00:00

Äripäev võrdles koostöös Läti majanduslehega Dienas Bizness hindu nelja pealinna suures hüpermarketis märtsis-aprillis.

?Võrdlusest ilmneb, et keskmist palka saav Vilniuse elanik on kõige väiksema ostujõuga ja Helsingi elanik (ettearvatult) suurima ostujõuga,? ütles Sampo Panga analüütik Anne Karik-Uustalu. ?Tallinna elanik on Balti riikide võrdluses enamiku kaupade võrdluses suurima ostujõuga.?

Laenude osas on Balti riikide elanike laenuteenindamise koormus tunduvalt kõrgem Helsingi elanike omast, arvestades nii intresse kui ka palga ja kinnisvara hinna suhet.

?Mis puutub kolme Balti riiki, siis vaatamata kohati ka üsna arvestavatele erinevustele üksikute kaupade hinnatasemes oleme kokkuvõttes kaupade ja teenuste hinnavõrdluses üsna ühel tasemel,? lausus Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp. ?Väikesed hinnaerinevused on tingitud nii erinevast maksupoliitikast kui ka konkurentsisituatsioonist konkreetses ärisektoris.?

?Kuna Eesti keskmine palk on kõrgem kui Lätis ja Leedus ning Tallinna külastab rohkem rikkaid, keskmist hinnataset kergitavaid välisturiste kui Riiat ja Vilniust, tundub olukord, kus hinnad kolme riigi pealinnas on üsna sarnased, tallinlase jaoks soodne,? ütles Puusepp.

?Võrdluses Helsingiga on erinevused märgatavalt suuremad ja hinnad põhjanaabrite juures valdavalt kõrgemad,? ütles Raul Puusepp. ?Siiski on mitmete kaupade hinnaerinevused kahanenud olematuks.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing