Motokrossi suvehooaeg algab Mulgi krossiga

Karli Saul 16. aprill 2004, 00:00

Tänavusele võistlusele on registreerunud kokku juba üle 200 võistleja Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest. Neist tuntuimad on mullused Soome meistrid Niko Kalatie ja Kenth Apslund ning Läti paremikku kuuluvad Mairis Levans ja Agris Litvinovs.

Tuntud eestlastest läheb rajale Aigar Leok, kes osaleb motokrossi MX2-klassi MMil ja on seal kolme etapi järel kuuendal kohal. Kõige väiksematel (kuni 50 cm³) krossitsiklitel läheb esikohta ründama mullune kolmas Carl-Robert Pae. 65 cm³ klassis on peamised medalipretendendid Harri Kullas ja Martin Varrand. Põnevaim heitlus tuleb 85 cm³ klassis, kus hooaja esimese nelja motokrossi tulemuste põhjal selgub Eesti kolmeliikmeline juunioride koondis, mis sõidab 18. juulil Lätis Gegumsis peetavatele juunioride maailmameistrivõistlustele. Juba eelmisel aastal kindlustasid oma koha koondises Kristjan Rätsep ja märtsi lõpus treeningutel rangluu murdnud Gert Krestinov. Kolmas koht on veel lahtine ja seda lähevad jahtima Martin Leok, Indrek Mägi, Priit Rätsep ja Rannar Uusna.

Kuni 125 cm³ tsiklitel tuleb eelmise aasta Mulgi krossi esikohta kaitsma soomlane Niko Kalatie, kellele sekundeerib mullune teine Edik Kuusk.

Põnevaks tõotavad kujuneda ka open-klassi stardid, kus 2003. aastal osales kokku 32 võistlejat. Eelmisel aastal võidutses siin Avo Leok Juss Laansoo ees. Tänavu on selles klassis nimekaimad osalejad Toomas Triisa ja Henri Remma.

Kahjuks ei näe Eesti publik sellel aastal Mulgi krossil võistlemas just Juss Laansood ja Avo Leokit, kes päev hiljem võistlevad motokrossi maailmameistrivõistluste MX3-klassi esimesel etapil Itaalias Asti krossirajal.

Viljandi krossi tunnistas Eesti Motospordi Föderatsioon eelmise aasta parimaks krossiks, seda just tänu heale korraldusele ja pealtvaatajate rohkusele (kokku käis võistlust jälgimas üle 5000 pealtvaataja).

Treeningsõidud algavad laupäeval kell 9.10, esimesele võistlusele antakse lähe kell 12.00.

Lisaininfo: www.hot.ee/motorcross

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing