Riigikogu mängis jaanalindu

Aivar Hundimägi 16. aprill 2004, 00:00

Kolmapäeval võttis Riigikogu vastu seaduse, mis võimaldab väljastpoolt Euroopa Liitu oluliselt lihtsamalt tuua Eestisse võõrtöölistest spetsialiste. Välismaalane saab õiguse Eestis töötada kuus kuud ettevõtja taotluse alusel, vajalik on vaid viisa. Sotsiaaldemokraatide survel pandi aga seadusesse sisse nõue, mille kohaselt peab võõrtööjõu taotlused allkirjastama siseminister. Minu hinnangul on tegemist liigse bürokraatiaga, sest kui inimene saab juba viisa, siis ei peaks enam tema tausta kontrollima. Tegemist on nõudega, mis sisulist efekti ei anna, aga avalikkust saab rahustada, et riigi julgeolekut uus seadus ei ohusta, sest kõik toimub siseministri valvsa pilgu all.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing