USA börsifirmade juhid müüvad üha rohkem aktsiaid

19. aprill 2004, 13:53

USA börsifirmade juhid müüsid esimeses kvartalis 14,3 miljardi USD eest aktsiaid, mis on insaiderite müügi kõrgeim tase alates 2000. aasta kolmandast kvartalis.

?See on ohu märk,? teatas 1,9 miljardi dollari suurust investeerimisportfelli haldav fondijuht Wayne Reisner uudisteagentuurile Bloomberg. See tähendab, et paljude ettevõtete tippjuhtide ja nõukogu liikmete arvates on aktsia hind piisavalt hea ning sellega peaksid arvestama ka investorid.

Insaiderite aktsiamüük on uuringufirma Washington Service poolt kokku kogutud andmete kohaselt kasvanud kvartalist kvartalisse juba alates esimeest kvartalist 2003. Juhid müüsid siis aktsiaid 3,9 miljardi dollari eest.

Võrreldes müügiga, on juhtide aktsia ostud suhteliselt tagasihoidlikud. Iga ostuks kulunud dollari kohta, müüdi 40 dollari eest aktsiaid, hindab analüüsikeskus Thomson Financial. See suhe on kõige negatiivsem alates 10 aasta tagusest perioodist, mil keskus hakkas taolisi analüüse tegema. Eelmises kvartalis ostsid insaiderid 293 miljoni dollari eest aktsiaid, mis on kahe kolmandiku võrra vähem, kui 2000. aasta esimeses kvartalis kui aktsiate hinnad olid rekordtasemel.

Ühtede suuremate müüjate hulga olid ka maailma suurima veebioksjonite pidaja eBay <GR#US.EBAY> juhid, kes on müünud 3,8 miljonit aktsiat aktsiaid ühtekokku 258 miljoni dollari (3,4 miljardi krooni) eest. Suurim müüja oli juhatuse esimees Pierre Omidyar, kes on loobunud 3 miljonist aktsiast ning saadud rahade eest ostnud osalust luksushotellide ketis Montage Hotels Resorts.

eBay aktsia hind langes reedel New Yorgis 0,66 protsendi võrra 74,86 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing