Eesti sumopoisid sihivad tippu

Villy Paimets 26. aprill 2004, 00:00

Isegi Financial Timesi veebiversiooni künnise ületas uudis, et kaks noort Eesti vägimeest said kutse liituda Jaapani Profisumo Liigaga ? sellist kutset võib võrrelda ettepanekuga tulla NBAsse või NHLi.

19aastane Laekvere poiss Kaido Höövelson ühines Mihogaseki talliga (klubi) Tokyos ning samuti 19aastane Häädemeeste poiss Ott Juurikas liitus Irumagawa talliga Saitamas (Tokyo eeslinn). Igas klubis võib olla vaid üks võõrleegionär.

Esialgu poisid palka ei saa, maadlevad n-ö toidu ja peavarju eest, aga tulemuste kogunedes hakkavad ka palka saama. Esimesed võistlused toimuvad juba mais.

?Nende sissetulekud hakkavad tulemustest sõltuma. Kui nad sumohierarhias poole peale jõuavad, on nad juba tehtud mehed, päris tippu jõudes teenivad aga Carmen Kass ja Mark Kalev Kostabi nende kõrval kopikaid,? ütles Eesti Sumoliidu peasekretär Riho Rannikmaa. ?Näiteks Mongoolia päritolu Yokozuna, maadlejanimega Asashoryu, on ametlikult Mongoolia kõige rikkam mees.?

Mõlemad poisid on Euroopa juunioride meistrivõistlustelt hõbedaid ja pronkse noppinud, kullani pole veel jõudnud. Kaido on eelmise aasta Eesti absoluutne meister.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing