Börsikommentaar: Valmistume ostma Nokiat

03. mai 2004, 13:45

Suuremad Euroopa börsid kauplevad kergelt miinuses, Londoni börs on täna suletud pühade tõttu.

Aktsiad liiguvad erisuunaliselt. Positiivse poole pealt näitavad ennast kiibitootjad Infineon ja Philips. Aktsiaid hoiab plusspoolel teade, et kiipide müük maailmas kasvas 32% esimeses kvartalis. Nõrkust näitasid hommikul Bayer, Allianz ja SAP.

Helsingi börs kaupleb üle poole protsendi plussis. Indeksit veavad ülespoole Nokia, Fortum ja Outokumpu. Tavapäraselt on Nokia kõige aktiivsem aktsia. Viimane on ostnud jõuliselt oma aktsiaid tagasi, toetades sellega üsna madalale kukkunud väärtpaberi hinda, kuid esialgu pole see aidanud aktsial kosuda.

Nokia on alates 19. aprillist ostnud tagasi 52 miljonit aktsiat. Sellest võiks järeldada, et aktsiad on Nokia arvates odavad. Isiklikult arvan samuti, et Nokia aktsiad on odavad ja neid tasub osta.

Minu arvates on tegemist samasuguse olukorraga, kui Eesti Telekomi aktsiad kauplesid 50-60 krooni ümbruses. Paljud pidasid Telekomi odavaks juba ka märksa kõrgemal tasemel. Vähestel õnnestus osta Telekomi põhjast, sama lugu on ka Nokiaga, kuigi aktsia tundub atraktiivne, võib langus jätkuda veel mõnda aega. Sellisel juhul oleks mõistlik aktsiaid osta osade kaupa. Näiteks osta kolmes osas, millest üks jupp osta praegu ja teised soetada hiljem, hajutades investeeringu ajas. Kokkuvõttes omandab investor aktsiad üsna mõistliku keskmise hinnaga. Täpselt põhjast ostavad ja tipus müüvad ainult ühte liiki investorid ? valetajad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing