Ülo Toomsalu • 18. mai 2004 kell 6:07

PM: Hannes Tamjärv plaanib Tallinna uut lasteaeda

Rocca al Mare kooli üks rajajaid Hannes Tamjärv kavandab Tallinna Kristiine linnaossa uut eralasteaeda, kus oleks kohti ligi 80 lapsele.

Rocca al Mare kooli nõukogu juhtiv Tamjärv ütles, et kool otsib lasteaiale sobivat krunti küll tervest linnast, kuid praegu on kõige tõenäolisem, et uus lasteasutus kerkib just Kristiinesse. Ta lisas, et koolil on tekkinud hea koostöö sealse linnaosavalitsusega, mis on lasteaia rajamisest huvitatud ja pakkunud võimaliku asukohana välja kaht krunti, kirjutab Postimees.

Üks võimalikest kruntidest asub kesklinna külje all Endla ja Mooni tänava ristmiku piirkonnas Cederhilmi pargi alal ning teine Räägu ja Püü tänava nurgal. Tamjärve sõnul on mõlemad kohad lasteaiale sobilikud, kuid et need on riigile kuuluvad maatükid, pole lasteaia kerkimine ühele neist kruntidest veel sugugi kindel.

Tamjärv lausus, et juba Rocca al Mare kooli asutamisel viis aastat tagasi kavandati ka lasteaedade rajamist ning esimene neist avati tänavu aprillis Saue vallas Veskimöldres. «Oleme kogu aeg rääkinud, et tahame rohkem kui ühte lasteaeda ning Tallinnas on selgelt lasteaedadest puudus,» lisas ta.

Tamjärv märkis, et uus lasteaed tuleb nelja rühmaga ja umbes 80kohaline, kuid ei soovinud ennustada, millal see võiks valmis saada. «Kui oleks sobiv koht olemas, võiksime kohe ehitama hakata ja ehitamine ei võta üle aasta,» sõnas ta. «Kuid täna sellist valmis krunti kahjuks pole.»

«Lasteaedade puhul kipub praegu küll nii olema, et eralasteaed on kallim kui munitsipaallasteaed,» tunnistas Tamjärv. «Kuid meie eesmärk on, et see vahe kaoks.» Tamjärv lisas, et eralasteaias võiks tulevikus kuutasu olla 1000 krooni juures.

Hetkel kuum