Tarbimislaenud järsult kallinenud

Alvar Jõgeva 26. mai 2004, 00:00

Kogu laenujääk kasvas 75,7 miljardi kroonini. Kuigi intressid on märtisga võrreldes tõusnud ei näi laenubuum vaibuvat, aprillis kasvas laenude maht 2,5 miljardi krooni võrra. Võrreldes aastataguse ajaga on laenude maht kasvanud 22 miljardi krooni võrra. Kiiret kasvu on näidanud ka äriühingute laenud, mille maht jõudis aprillis 26,4 miljardi kroonini, kasvades märtsiga võrreldes miljardi võrra.

Leian, et laenuvõtjad peaksid arvestama ka üldise laenuintressi tõusuga. Nimelt peaks praegu väga madalal tasemel olev euribor hakkama tõusma. Euribori tõustes muutub laenu kuumakse senisest suuremaks, mis võib käia laenuvõtjale üle jõu. Üks lahendus on laenuintressi fikseerimine, kuid tõusvate intressimäärade tingimustes pole pangad sellest huvitatud ja ka õnnestumise puhul tuleb vähemalt esialgu maksta fikseerimise eest kõrgemat intressi. Siiski laenuintressi fikseerimine tähendab stabiilset kuumakset ja euribori tõustes võib oluliselt raha kokku hoida.

Ettevõtete liisingutabel

Ettevõtete laenutabel

Laenu ja liisingutabelid on esitatud PDF formaadis, kui Teie browser ei toeta seda formaati soovitame installeerida siit oma arvutisse Adobe Acrobat Reader

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing