Leedu sõiduautomüük tegi aprillis rekordi

Tõnu Tramm 28. mai 2004, 00:00

Selline on asja ametlik kommentaar, tegelikkuses võivad Eesti autoostjad siiski kergemalt hingata, sest müük Leedus on n-ö mitteametlik, automüüjate enda statistika, kus kirjas ka need autod, mida tegelikult müüa ei tohiks. Nimelt ei lubata sellest aastast ka Leedus enam müüa Lada mudeleid 06, 07 ja teisi, mis ei vasta euronormidele. Seaduse silmis tähendab see aga, et neid ei lubata registreerida. Sestap võeti tänavu müüdavad Ladad arvele juba mullu ning nüüd nad lihtsalt ?leiavad omanikke? takkajärgi. Registri andmetes neid ei ole. Kui arvestada, et kogu maailmas lähtutakse statistikas registreerimisest, on Leedu arvepidamine üsna mitmeti mõistetav.

Aga ametlikult tuleb siiski Ladat lugeda aprilli müüduimaks margiks Baltimaades. Teisel kohal on Toyota, kolmandal Peugeot ja üllatuslikult ei järgnenudki aprillis Peugeot?le ülipopulaarne Mazda, vaid hoopis Honda, millel läks ühtmoodi hästi nii Lätis, Leedus kui ka Eestis. Mazda oli aprillis hoopis viiendal kohal, edestades Opelit ja Volkswagenit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing