Kütusemüüjad liiguvad ajast ees

Tõnis Oja 03. juuni 2004, 00:00

Tundub, et suuremate kütuse jaemüüjate mõtted liiguvad turbokütuse jõul, sest teisipäevasele toornafta hinna tõusule reageeriti kiiremini, kui seda jõudsid teha kütuste hulgihinnad Rotterdami sadamas.

Tõsi ta on, nafta hind kerkis Londoni börsil teisipäeval üle 6 protsendi, uuele, 13,5 aasta rekordtasemele. Kuid naftasaadused ei ole Euroopas börsikaup ning bensiini, diislikütuse, masuudi ja teiste kütuste hinnad reageerivad toornafta hinna liikumisele viivisega. Pliivaba bensiini hind Rotterdami sadamas, mis on kütuste hulgihinnaks Loode-Euroopas, oli eile hommikuks kerkinud vaid 3% ning võrreldes mai keskpaiga seisuga oli hoopis üle 5% madalam.

Kui aga võtta arvesse ka vahepeal toimunud dollari kursi langus, on bensiini hulgihind maikuu algusega võrreldes jäänud samaks, nädalatagusega võrreldes aga langenud tervelt 38 sendi võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:30

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing