Res Publica kaebas linnavalitsuse kaitsepolitseisse

10. juuni 2004, 13:16

Res Publica Tallinna fraktsioon esitas avalduse kaitsepolitseisse, et uuritaks linnavalitsuse lepinguid reklaamifirmaga Unicom, teatas partei.

Unicom Eesti OÜ sõlmis 2002. aasta suvel lepingud seitsme Tallinna linnaosavalitsusega ühistranspordi ootepaviljonide ja linnateabe rajatiste paigaldamise, hoolduse ja kasutamise kohta.

'Lepingud sõlmiti 2002 suvel vahetult enne kohalike omavalitsuste valimiskampaaniate algust. Valimisagitatsiooni käigus eksponeeriti Unicom Eesti OÜ reklaamikandjatel Keskerakonna ja Reformierakonna plakateid. Oluline on siinjuures, et Keskerakond ja Reformierakond olid koalitsioonipartnerid ning nendesse erakondadesse kuuluvad isikud juhivad linnaosavalitsuste tegevust ning otsustavad samaaegselt sellega seotud küsimusi, sh reklaamitegevust', ütles Res Publica fraktsiooni esimees Kaupo Reede.

Reede sõnul oli linnaosade juhtivametnikel seega otsene huvi lepinguid sõlmides saada valimiste eel oma erakonnale soodustingimustel reklaamipinda. Tuvastamaks võimalikku korruptiivset seost ning uurimaks linnaosade ja linnavalitsuse ametnike võimalikku altkäemaksu võtmist, tegi Res Publica Kaitsepolitseile avalduse alustada kriminaalmenetlust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing