Ülar Lauk • 11. juuni 2004 kell 5:36

?veitsi kohus tühistas otsuse Jukose aktsionäride arvete külmutamisest

?veitsi föderaalkohus tühistas riigi prokuratuuri otsuse ühe Jukosega seotud kompanii arvete blokeerimise kohta, edastas RBC.

Kompanii nimetust Mihhail Hodorkovski advokaat Genrihh Padva ei täpsustanud, kuid märkis, et arved blokeeriti Venemaa Peaprokuratuuri taotlusel.

Praegu on teada, et kokku laekus ?veitsi föderaalkohtusse 9 apellatsiooni mitmetelt kompaniidelt ja eraisikutelt, kes püüdsid edasi kaevata ?veitsi prokuratuuri tegevuse. Kolm neist lükati kohtu poolt juuni algul tagasi.

Üks Menatep Groupi advokaatidest selgitas agentuurile Interfax, et mainitud kolme apellatsioonikaebuse vaatlemise lükkas kohus üksnes edasi, sest kaebused esitati liiga varakult.

Selle aasta märtsi lõpul tegi ?veitsi prokuratuur Venemaa õiguskaitseorganite soovil Jukose kohtuasja uurimisel läbiotsimised ja dokumentide võetuse Genfi, Freiburgi, Zürichi ja Schwyzi kantonites. Samal ajal külmutati ?veitsi pankades mitme Jukose ja Menatep Groupi aktsionäri arved.

Venemaa Peaprokuratuuri andmetel on Mihhail Hodorkovskil, Platon Lebedevil, Leonid Nevzlinil, Mihhail Brudnol jt Jukose afääriga seotud isikutel ?veitsi pankades üle 6,2 miljardi ?veitsi frangi ehk umbes 64 miljardit krooni.

<#RBC=http://top.rbc.ru/index2.shtml>

<#Newsru.com=http://newsru.com/world/10Jun2004/ukos_swiss.html>

Hetkel kuum