TeliaSoneral pole kuhugi raha panna

14. juuni 2004, 10:01

TeliaSonera peab ruttu börsile teatama, kuhu ta kavatseb oma raha paigutada, nõuavad ettevõtte rootslastest aktsionärid.

Nii AMF Pension kui AP-fond ootavad TeliaSoneralt mingit otsust pärast seda, kui ettevõte teatas eelmisel kolmapäeval, et pole huvitatud osalusest Taani teleoperaatoris TDCs ja selgus, et tema ostupakkumisest Eesti Telekomile ei saanud asja.

Kui TeliaSoneral ei õnnestu enne aastavahetust mingit ostu sooritada, kasvavad nõudmised lisadividendideks või aktsiate tagasiostmiseks, lausus AMF Pension juhataja Christer Elmehagen Dagens Industris.

TeliaSoneral on nii palju raha, et ka suurema ettevõtte ülesostmine võiks olla aktuaalne, lausus Redeye analüütik Urban Ekelund Taloussanomatele.

TeliaSonera juhatuse esimees Anders Igel on juba kuid rääkinud, et ettevõte otsib sobivat investeerimiskohta eelkõige naaberriikidest.

Analüütikute ennustuse kohaselt võiksid tõenäolised ostud olla ettevõtted, millest TeliaSonera juba osanik - lisaks Eesti Telekomile veel Läti LatTelekom, Vene Megafon ja Türgi Turkcell. Cargenien analüütiku Johan Kleby sõnul võib TeliaSonerat Taanis huvitada ka Orange.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing