Tallink lõi konkurentfirma juhi üle

Sirje Niitra 17. juuni 2004, 00:00

Tallink Grupi suuromanik ja Tallink Finland OY kauaaegne juht Keijo Mehtonen jätkab juhatuse liikmena ettevõtte Soome ja Rootsi müügikontorite juhtimist, teatas ettevõte.

Hakan Nordström asub Tallink Finland OY teenistusse 16. juunil ja tegevdirektori ametisse 2. augustil.

Tallink Grupi teatel on muudatus tingitud eelkõige müügimahtude suurenemisest, mis omakorda nõuab juhtimise laiendamist. ?Selle sammuga soovib Tallink Grupp kasutada Hakan Nordströmi pikaajalist kogemust ja oskusi ettevõtte positsioonide tugevdamisel Läänemere laevandusturul,? märkis Tallink.

Hakan Nordström näeb Tallinkis enda jaoks suuri arenguvõimalusi. ?Täna on laevanduses kõva konkurents. Soovin Eckeröle kõike head, kuid kui võrrelda, siis Eckeröl on kaks laeva Tallinki kaheteistkümne vastu,? lausus Nordström.

Nordströmi sõnul on Tallink kiiresti arenev firma, kus palju huvitavat tööd. ?Olin Eckerös juba kümme aastat ja selle ajaga ammendab ennast iga asi,? rääkis ta, lisades, et Tallink tegi pakkumise, millele ei saanud ei öelda.

Küsimusele, kas tööleping Eckeröga võimaldas konkurendi juurde tööle minekut, vastas Nordström, et kõik on kokkuleppe küsimus ja igal asjal on oma hind. Esialgu lubas ühest laevafirmast teise läinud juht suvepuhkusele jääda.

Eckerö Line?i Eesti filiaali juhataja Katrin Sirk-Aun ütles eile, et firma tegvjuhi konkurendi juurde minek tekitab töötajais eetilisi küsimusi. ?Arutasime seda oma Helsingi kontori töötajatega ja kõik leidsid, et Hakan Nordströmi Tallinki minek polnud eetiline,? ütles Sirk-Aun, lisades, et tema küll otse konkurendi juurde tööle ei läheks.

Eckerö Line?i töölepingutes on punkt, mis sisaldab keeldu asuda konkurendi juurde tööle lähema poole aasta jooksul, kuid kinnitamata andmetel jõudis Nordström omanikega oma sammu suhtes kokkuleppele. Vanast ametist lahkus ta 1. juunil.

Hakan Nordström sai laevafirma Eckerö Line tegevjuhiks mullu oktoobris, enne seda oli ta samas turundusjuht. Kokku on ta selles firmas töötanud kümme aastat.

Eckerö Line?i tegevdirektori kohuseid täidab uue juhi valimiseni emafirma juht Björn Blomqvist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing