Tarmo Rubeni kriminaalasi eraldati ERA-pankurite kriminaalasjast

17. juuni 2004, 11:53

Tartu maakohus rahuldas täna Tarmo Rubeni taotluse eraldada teda puudutav kriminaalasi ERA Panga töötajaid puudutavast suurest kriminaalasjast.

ERA Panga gruppi kuulunud kindlustusfirma Polaris Vara juhataja Tarmo Rubeni suhtes koostatakse uus toimik ning Rubeni süüdistust hakkab ilmselt menetlema teine kohtunik.

?See, kas Tarmo Rubeni kriminaalasjas hakatakse arutama asja võimalikku lahendamist lihtmenetluse korras, pole veel sugugi selge,? ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm. ?See sõltub juba prokuratuuri ning Rubeni ja tema kaitsja vahelistest läbirääkimistest.?

Kui suurprotsess ERA-pankurite üle 2002. aasta septembris algas, taotlesid kohtualused asja lahendamist kiirkorras ehk lihtmeneltuse kokkuleppega. See oleks eeldanud, et kohtualused tunnistavad end süüdi ning soostuvad prokuröri pakutud karistusega. Lihtmenetluse kokkuleppest asja tookord ei saanud, sest Andres Bergmann, Jaak Kiiker ja Peep Akkel ei soostunud reaalse vanglakaristusega.

ERA-pankurite üle peetavas suurprotsessis on kohtu all pärast tänast kohtumäärust kaheksa inimest: ERA Panga nõukogu esimees Andres Bergmann, panga juhatuse esimees Jaak Kiiker, panga finantsdirektor Peep Akkel, panga IT-osakonna juhataja Mart Kallaste, panga Tallinna filiaali juhataja Raivo Link, panga jurist ja Andres Bergmanni õde Aet Bergmann, panga asjaajamisosakonna juhataja Krista Rästa ja kindlustusfirma Polaris Vara töötaja Helve Luhasalu.

Süüdistuse kohaselt ajasid ERA Panga juhid ebaseaduslike tehingutega pankrotti nii panga kui kindlustusseltsid Polaris Vara ja Polaris Elu. Süüdistuse kohaselt tekitasid süüdistatavad kahju 214,4 miljoni krooni ulatuses.

Ükski kohtualusest pole end süüdi tunnistanud.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing