EPL: Tasu olematu sõidutunni eest

02. juuli 2004, 09:01

Autokoolid võivad kasseerida klientide käest raha ka sõidutundide eest, kuhu õpilane ei ilmu või teatab liiga hilja soovist muuta sõidutunni aega.

Tallinnas Odiumi autokoolis õppiva Liisi (nimi muudetud) sõnul teatas ta päev varem sõiduõpetajale, et tal pole võimalik haiguse tõttu kokkulepitud ajaks sõidutundi minna. Sõidutunniks vajaliku raha oli Liis ette maksnud. Autokoolist vastati aga talle, et ümber enam registreerida ei saa ning ka raha pole võimalik ära jäänud sõidukorra eest tagasi saada, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuna aga ühe sõidukorra (25+5 minutit) hind on ligi sada krooni ja Liisil oli võetud mitu sõidukorda, oli tegu üsna märkimisväärse summaga.

Odiumi autokooli juhataja Kalev Velthut ütles, et kui klient teatab eelmisel päeval ette, et ta sõidutundi tulla ei saa, ei teki mingit probleemi. ?Makstud raha jääb alles,? kinnitas Velthut, kelle sõnul leitakse seejärel võimalus, kuidas klient uue sõidutunni võtta saab.

Eesti Autokoolide Liidu president Enn Saard avaldas lootust, et Liisi juhtumi näol on tegu üksiknäitega. Saard ise juhatab Pärnus Aide autokooli, kus tema sõnul kehtib põhimõte, et kui õpilane helistab eelmisel päeval ja soovib sõidutunni tühistada, siis temalt raha ei võeta. Ka samal päeval helistajatele püütakse vastu tulla.

Samas ütles Saard, et sõiduõpetajad on samuti oma aja ning tasuga arvestanud, mistõttu pole välistatud olukorrad, kus mõnes autokoolis tõepoolest eespool nimetatud juhul raha tagasi ei maksta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing