Tallinna eelarve püsib laenu abil napilt plussis

06. juuli 2004, 11:27

Esimese poolaastaga on Tallinn saanud täis vaid 42% aastasest eelarvelaekumisest, eelarvet aitab tasakaalus hoida välislaen.

Raepressi teatel laekus linnaeelarvesse kuue kuuga 2,5 miljardit krooni, mis moodustab 51,7% aasta eelarvesse kavandatust. Samas sisaldub selles ka 500 miljoni kroonine laen Bayerische Hypo- und Vereinsbank AG-lt. Ilma laenuta kogunes laekumiste mahuks 42,4% aastast plaanitust, mis oleks üle 200 miljoni krooni vähem ka kui mullu samal ajal.

Kuna linnakassast tehti I poolaastal väljamakseid 2,35 miljardi krooni eest, oleks Tallinn ilma laenuta jooksvas miinuses.

Tallinna halva eelarvelaekumise suurim põhjus on endiselt kiratsev linnavara müük, millest koguti I poolaastal vaid 24% aastaks plaanitust ehk 96 miljonit krooni. Juunis laekus müügitulu 75 miljonit krooni, suuremad laekumised olid AS Signaali aktsiate müügist saadud 40 miljonit, Varraku 10 kinnistu müügist saadud 12 miljonit, ASilt Tallinna Vesi rajatise müügist saadud 10 miljonit, Rocca-Al-Mare Tivoli aktsiate müügist saadud 7,5 miljonit ja Kotzebue 18D hoonete müügist saadud 2,7 miljonit krooni. Eelmise aasta kuue kuuga võrreldes on linnavara müügist laekunud 33,8 miljonit krooni enam.

Maksutulu laekus kuue kuuga miljard krooni ehk 46% eelarves kavandatud mahust. Tulumaksu laekus kuue kuuga 985 miljonit krooni, maamaksu 60,4 miljonit krooni. Reklaamimaksu on kuue kuuga laekunud 14,4 miljonit krooni, parkimistasu 20 miljonit krooni ehk 62,7% aasta eelarvest. Parkimistasu laekus maksuna 12,3 miljonit krooni ja viivistasuna 7,4 miljonit krooni.

Tulusid varadelt laekus kuue kuuga 83 miljonit krooni, peamiselt dividenditulu ja äriruumide üüritulu. Dividendidena laekus kuue kuuga 53,7 miljonit krooni, sh juunis 52,2 miljonit krooni. Juunis laekus 37,2 miljonit krooni ASilt Tallinna Vesi ja 15 miljonit krooni Tallinna Jäätmekeskuse ASilt. Äriruumide üüritulu laekus poole aastaga 21,7 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing