Ülo Toomsalu • 8. juuli 2004 kell 7:01

EPL: Suuruputus rikkus hulga olümpiavarustust

Uputus olümpiakomitee maja keldris rikkus osa Ateenasse sõitjate varustusest.

Kergejõustikuliidul oli laos varustust rohkem kui poole miljoni krooni eest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Laupäeval maja uputanud vesi tuli liiga suure surve tõttu läbi torude Lasnamäe kanalisatsioonist, tegelikult oleks see pidanud merre jõudma.

Olümpiakomitee peasekretär Toomas Tõnise nentis, et katastroofiga pole tegemist, aga palju varustust on rikutud. Esmaspäeval võisid Pirita teel asuvast olümpiamajast mööda sõitjad näha kurba pilti: maja kõrval kuivasid kohvrid, riided, jalatsid.

?Kahju on käsipalluritest, kelle 300 palli läbi vettisid. Ei teagi, kas neid saab veel kasutada,? ütles Tõnise. ?Jäädavalt oleme ilma suurest osast olümpiakomitee paberitest ja dokumentidest, mis seal arhiivis olid.?

Jalgratturite võistlusriided viidi keemilisse puhastusse, Ateenasse sõitjate kohvrid pandi kuivama ning puhastati liivast ning muust mustusest. Jalgrattaliidu hinnanguline kahju võib olla umbes 60 000 krooni.

Kergejõustikuliidu peasekretäri Erik Pallase sõnul kuivatavad nad riided ära, kuid kehvem lugu on jalanõudega. ?Hoidsime laos kogu varustust. Uut kaupa oli 500 000 krooni väärtuses, lisaks vana hooaja kaup,? ütles ta. ?Õnneks pole olümpiavarustus veel meieni jõudnud.?

Millised on ehituslikud kahjud, seda hindab ekspertiis.

Hetkel kuum