Dollar ootab intresside tõusu

Alvar Jõgeva 21. juuli 2004, 00:00

Dollar tugevnes euro ja jeeni suhtes, sest valuutakauplejad ootasid, et USA keskpank annab märku peatsest baasintressi tõstmisest, vahendas Bloomberg.

Pärast 30. juuni intressitõusu veerandi protsendi võrra on dollar euro suhtes nõrgenenud 1,8 protsenti. Dollarit nõrgetas USA keskpanga kommentaar peale intressitõusu, et edaspidi tõstetakse intresse mõõdukas tempos. Kuna dollarideposiitide intress on madalam, on valuutakauplejad pidanud eurot atraktiivsemaks. Kui USA keskpank intresse kiiresti tõstaks, mõjuks see dollari kursile positiivselt. Peamine põhjus intresse tõsta on inflatsioon.

Dollar kerkis euro suhtes kella 15.45ks 1,2375 dollarini euro kohta. Veel esmaspäeval oli dollari kurss madalaim 2. märtsist saadik. Jaapani jeeni vastu tugevnes dollar samuti, kosudes tasemeni 108,60 jeeni dollarist, esmaspäeval oli vastav kurss 108,25. Eesti Pank fikseeris dollari kursiks 12,58 krooni.

Saksamaa investorite rahulolu kajastav indeks ZEW suuri euro kursi muutusi kaasa ei toonud. Indeks tõusis juulis 48,4 punktini, samas analüütikud ootasid langust 47 punktini. Juunis oli ZEW indeks 47,4 punkti.

Jaapani jeeni kurssi on rõhunud tõusva päikese maa aktsiaturu käekäik. Nikkei indeks on vajunud rohkem kui kuue nädala madalaimale tasemele. Turuosalised kardavad, et välisinvestorite huvi Jaapani aktsiate vastu väheneb ka edaspidi. Jaapani aktsiad pole atraktiivsed, mis mõjutab negatiivselt ka rahvusvaluuta jeeni kurssi. Samas näitab fondi EmergingPortfolio.com raport investorite suurenenud huvi Hiina, India ja Jaapani aktsiate vastu, raha võetakse välja Ladina-Ameerika turgudelt. Kuid see uudis ei suutnud Jaapani aktsiaturgu langusest välja tuua.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing