Melon vahetab üürnikke ja kontseptsiooni

Andres Kärssin 13. august 2004, 00:00

Tühjast kaubanduspinnast keskuses ning rentnike pakutavast suurtest allahindlustest ajendatud küsimus, kas kaubanduskeskus sulgeb uksed, saab Meloni haldajalt kindlalt eitava vastuse ? tegemist on ümberkorraldusega, mis puudutab osa üürnike vahetumist ja ümberkolimist.

Kaubandustegevuse lõpetamine selles piirkonnas poleks loogiline.

Arco Ärikeskuse OÜ juhataja Urmas Linnu sõnul on muudatused tingitud peamiselt kolmest tegurist: ?Viru keskuse lisandumine on mõnevõrra muutnud piirkonna konkurentsitingimusi, mõõdukad kesklinna parkimisvõimalused loovad pigem suunatuse noortekaubamaja loomisele, kus vastavale sihtgrupile suunatud tooted, keskkond ja meelelahutus.? Samuti viitas ta suurele nõudlusele hea asukohaga büroopindade vastu.

Lind ütles, et ümberehituse keskuse kolmandal korrusel tingib kliendi huvi umbes 600 m2 büroopinna vastu. Seega kolib Sabo kingaäri teisele korrusele, lisandub ka kauplus Chester pinnale, kust lahkub kauplus Reserved, kes omab esindust ka Meloni vahetus läheduses Viru keskuses.

?Lisaks noortele inimestele suunatud brändidele luuakse kaubanduskeskusesse ka vastavale sihtgrupile suunatud õhkkonda,? märkis Lind. Tema sõnul võimaldab puhkenurka paigaldatav tehnoloogia korraldada näitusi multimeediakunstnikel, samuti jätkab Melon kevadel toimunud moeturu ning noorte moeetenduste läbiviimist.

Naaberkeskuse senist positsiooni kommenteerides ütles Viru keskuse juhataja Ants Vasar, et Melon peaks suunduma kindlale sihtgrupile. ?Ma alustaks väga selge kontseptsiooni tegemisest. Tal pole kliendile enam sõnumit,? tõdes konkurent.

Tema sõnul ei tööta strateegia, mis näeb ette Viru keskuse klientide suundumist ka samas kõrval asuvasse Melonisse.

Vasar pakkus ühe võimalusena Melonit kohaks, kus on reas kõrgmoe müüjad: ?Tallinnas on butiigid üle terve vanalinna laiali, üritaks neid koondada.? Samuti märkis ta, et Tallinnas on puudu selgelt teadvustatud lastekaupademüügikoht.

Meloni ? endise Lemoni - kahe aasta eest veebruaris avatud 2600 ruutmeetril laiuv kaubamaja asub endises Eesti Energia hoones Estonia puiesteel. Hoone kuulub Arco Varale, kes ostis selle 61,5 miljoni krooni eest. Renoveerimine läks maksma 55 miljonit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing