Neste algatas järjekordse hinnasõja

Villy Paimets 24. august 2004, 00:00

?Kuna Nestel on ainult automaatjaamad, milles me lisateenuseid ei paku, on loogiline, et hinnatase Neste A24 jaamades on madalam kui teenindusjaamades. Alates tänasest lähtume hinnakujunduses ka konkurentide poolt pakutavatest allahindlustest,? ütles eile Neste Eesti peadirektor Indrek Kaju.

Kaju sõnul on automaatjaamade kulud poole väiksemad, seega saab neis kütust odavamalt müüa kui teenindusjaamades. Kui aga konkurendid oma teenindusjaamades hinna Nestega samale tasemele langetavad, tähendab see Kaju sõnul, et müüakse kahjumiga.

Vaid Hydro Texaco saab oma UnoX nime kandvates automaatjaamades odavamalt bensiini müüa. ?HydroTexacol on sarnane kontseptsioon, nemad saavad sama hinnaga müüa, aga teenindusjaamad ei saa,? selgitas Kaju. ?Seni oli hinnavahe 25 senti, kuid teenindusjaamad teevad kogu aeg igasuguseid allahindluseid, nii et praktiliselt igaüks, kes jaama sisse sõidab, saab kohe postihinnast odavamalt kütust osta ning hinnavahet tegelikult ei olnud.?

Piisav hinnaerinevus oleks Kaju arvates 35 senti liitri kohta ning eile hommikul see nii oligi. Kell 12.15 langetas kütuste hindu aga ka Statoil Eesti.

?Langetasime hindu täpselt sama palju kui Neste,? ütles Statoil Eesti turundusjuht Hede Kerstin Luik. ?Kuigi see on praeguse sisseostu hinnatasemega vastuolus, oleme alati oma klientidele õiglast hinda pakkunud, sest tänu klientidele meie äri püsib.?

?Suure kahetsustundega langetasime hinnad Neste tasemele,? ütles Hydro Texaco tegevjuht Andres Kivistik eile õhtul. ?Selline hind seab jaemüügi mõttekuse küsimuse alla, me ei müü küll alla omahinna, kuid toodame kahjumit.?

?Usun, et kahjumit toodavad kõik, kes tänasel päeval Eestis kütuse jaemüügiturul tegutsevad,? lisas Kivistik. Seega siis ka Neste? ?No kui nad ostavad maailmaturuhindadega, siis loomulikult.? Kivistiku sõnul oleks teenindus- ja automaatjaamade normaalne hinnavahe 25 senti.

?Hinnasõda on tingitud ühe teise suure kütusemüüja postidel rippuvatest plakatitest,? viitas Kivistik Statoili kliendikaardikampaaniale, millega lubatakse 25 senti liitri kohta allahindlust. ?Kuni kaks turuliidrit pole omavahel kütusehindades kokku leppinud, kaotavad kõik müüjad,? lisas Kivistik. ?Kuid võidavad tarbijad.? Kivistik kinnitas, et Hydro Texacos jäävad hinnad Nestega samaks.

Maailmaturul on nafta hind on alates juulist peaaegu iga päev rekordeid teinud, kuid eile jäi see tulemata. Aasta algusest on musta kulla hind tõusnud 44 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing