Nafta hind kuu madalaim

Alvar Jõgeva 01. september 2004, 00:00

Nafta hind langes viimase kuu madalaimale tasemele, kuna Iraagis vähenes sabotaa?ioht ja tarned Venemaalt suurenevad. Rünnakud Iraagi naftaterminalidele on harvenenud, lubades eksportida 1,75 miljonit barrelit naftat päevas, mis on pea tavapärane ekspordimaht.

Venemaa teatas, et suurendab naftatootmist 6,9%, mis kasvatab selle aasta kogumahu 450 miljoni tonnini.

Naftabarreli hind langes New Yorgi kaubabörsil 1,3%, vajudes 41,72 dollarini. Musta kulla hind on 20. augustil saavutatud tipust kukkunud 16%. Brenti toorsegu hind langes 39,4 dollarini, mis on kuu madalaim tase.

Investeerimisfondid on ostnud naftat käesoleval aastal, kui OPEC pole suutnud kompenseerida puudujääki Iraagist, Venezuelast ja Venemaalt. Nafta hinda oli sisse kirjutatud ka umbes 10dollariline riskipreemia, mis tulenes peamiselt terrorihirmust.

Spekulatiivsed panused nafta hinna tõusule on võrreldes eelmise nädalaga vähenenud. Spekulantide toel on nafta hind kerkinud juuni lõpust 20. augustini ligi kolmandiku.

Venemaa naftaeksport kasvab 255 miljoni tonnini sellel aastal. ?Ma olin väga meelitatud, kui Venemaa lubas suurendada naftatoodangut,? ütles Saksamaa kantsler Gerhard Schröder. ?Me olime mures, et maailma majandus kannatab kõrge nafta hinna tõttu,? lisas Schröder.

Täna avaldatakse USA naftavarude raport, mis peaks analüütikute hinnangul näitama naftareservide vähenemist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing