Börsi kalleim aktsia on Eesti Telekomil

Romet Kreek 14. september 2004, 00:00

Investorid hindavad aktsia hinna ja raamatupidamisväärtuse suhte põhjal kõige kallimaks Eesti Telekomi aktsiat. Merko Ehituse aktsia on hinna ja raamatupidamisväärtuse suhte põhjal (3,6) juba jõudnud Nokia kannule.

Eesti Telekomi aktsiaga kaubeldakse Tallinna börsil 4,4kordse raamatupidamisväärtuse juures, väärtpaber on juba kallim kui põhjanaabrite lemmikaktsia Nokia.

Välisinvestorite siinse lemmiku, Hansapanga aktsiaga kaubeldakse kolmekordse raamatupidamisväärtuse juures. Üle kahekordse raamatupidamisväärtusega kaubeldakse veel Saku Õlletehase ja Klementi aktsiaga.

Pooleteistkordse raamatupidamisväärtuse juures kaubeldakse Norma aktsiaga. Sellest natuke kallim on Kaubamaja aktsia.

Harju Elektri aktsiaga kaubeldakse 1,3kordse raamatupidamisväärtusega. 1,2kordse raamatupidamisväärtusega kaubeldakse suisa nelja ettevõtte aktsiaga (Kalev, Rakvere Lihakombinaat, Baltika ja Viisnurk). Ilmselt käib investoritele üle jõu hinnata kinnisvaraarenduse ja maiustuste tootmisega tegeleva Kalevi konglomeraadi tegevust. Rakvere Lihakombinaadi aktsia on äärmiselt vähelikviidne. Baltika võitleb Montoni kaubamärgi juurutamise tagajärgedega. Suurem osa Viisnurga tegevusüksusi on müügis, enne müügiprotsessi lõppu pole investorid aktsiat kõrgelt hinnanud.

Tallinna Farmaatsiatehase aktsiaga kaubeldakse allpool raamatupidamisväärtust. Ettevõtte tuumikinvestor Grindeks üritab saada väikeaktsionäridelt aktsiaid kätte allpool turuhinda.

Eilse börsipäeva naelaks oli ligi 70 mln krooni suuruse Eesti Telekomi aktsiapaki läbipanek kauplemissüsteemist. Neid aktsiaid akumuleeris Hansapank juba mõnda aega. Tehing toimus päeva kõrgeima hinnaga (108,27 krooni).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:43
Otsi:

Ava täpsem otsing