USA börsidel kuues tõusunädal

Alvar Jõgeva 20. september 2004, 00:00

Aktsiate hinnad USA börsidel kerkisid kuuendat nädalat järjest. Reedest päeva toetas autotootja Fordi kasumiprognoosi tõstmine ja analüütiku positiivne kommentaar konglomeraat General Electricu kohta.

Fordi aktsia tõusis 2 protsenti, kui firma teatas, et kolmanda kvartali kasum jääb 10?15 sendi vahemikku, varasem ootus oli 0?5 senti.

General Electricu aktsia kosus samuti 2 protsenti, aktsia hinda toetas Prudentiali analüütik Nicholas Heymann, kes leidis, et maailma kõrgeima turuväärtusega firma suudab näidata keskmisest kiiremat kasvu.

Nädala kokkuvõttes kerkis laiapõhjaline S&P 500 indeks 0,4 protsenti, Nasdaqi indeks kosus 0,8 protsenti. Dow? tööstuskeskmine langes 0,3 protsenti, lõpetades viienädalase tõusu.

New Yorgi börsil vahetas omanikku 1,44 miljardit aktsiat, mis on kümnendiku võrra enam kui viimasel kolmel kuul keskmiselt. Käibe kasv tulenes optsioonide ja futuuride lõppemisest, samuti avaldati aktsiate osakaal S&P 500 indeksis, mis pani fondihaldureid väärtpabereid ostma ja müüma, püüdes saavutada sama kooslust.

Reedel kahandas indeksite tõusunurka mikrokiipide tootja Qualcomm, mille aktsia langes 4 protsenti. Firma teatas, et käesoleva kvartali käive jääb ootustele alla. Neljandas kvartalis ootab Qualcomm 60?62protsendilist käibe kasvu, veel juulis oli kasvuprognoos 65 protsenti.

Leian, et turg on lühiajalise tipu lähedal, ja olen seetõttu teinud panuse langusele. Arvamust toetab madal volatiilsus, mis tähistab tavaliselt turu tippe. Madala volatiilsuse juures olen soetanud suhteliselt odavaid müügioptsioone, millega mängin turu langusele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing