Poola aserahandusminister Igor Chalupec on PKN Orleni uus juht

Poola aserahandusminister Igor Chalupec sai riigi suurima naftafirma PKN Orleni juhatuse esimeheks.

Chalupec asub ametisse 1. oktoobrist. PKN Orlen vallandas eelmise juhi Jacek Walczykowski valitsuse ja investorite survel augustis, vahendas Bloomberg. Walczykowski sai ametis olla kõigest kolm nädalat.

Varem on Chalupec olnud Poola suurima laenuandja Pekao asepresident.

Lisaks on viimasel ajal firma nõukokku valitud kaheksa uut liiget, teiste seas ka ABN Amro Asset Managementi esindaja. Kõik üheksa nõukogu liiget hääletasid Chalupeci poolt.

?On positiivne, et poliitiline torm firma kohal on vaibunud,? kommenteerisid uue juhi tulekut Erste Panga Poola üksuse analüütikud. Chalupec lubas oma täpsemad plaanid seoses firmaga avalikustada pärast seda, kui on ametisse astunud.

Poola valitsus on 28 protsendiga PKN Orleni suurim aktsionär.

PKN on varem uurinud võimalusi ühineda Austria firmaga OMV AG ja Ungari firmaga Mol. Läbirääkimised Moliga ühisfirma loomise suhtes kukkusid läbi aprillis. Poola ettevõtte on hetkel ülevõtmisläbirääkimisi pidamas T?ehhi ettevõttega Unipetrol AS.

Hetkel kuum