Täna alustasid Balti- ja Põhjamaade börsid tööd uues kauplemissüsteemis SAXESS

Annika Matson 27. september 2004, 11:46

Täna, 27. septembril kell 10:00, alustasid Balti- ja Põhjamaade börsid edukalt tööd uues kauplemissüsteemis SAXESS, teatas Tallinna börs.

SAXESS süsteemis kauplevad Islandi, Taani, Norra, Rootsi ning tänasest ka Soome, Läti ja Eesti börsid. Leedu börs plaanib uuele süsteemile üle minna 2005. aasta suvel.

?Ühtse kauplemissüsteemi käivitamisega on astutud suur samm Balti- ja Põhjamaade ühendatud väärtpaberituru loomisel ning sellest saavad kasu kõik väärtpaberiturul tegutsejad,? sõnas süsteemi avamisel Tallinna börsi juhatuse esimees Gert Tiivas.

Balti- ja Põhjamaade ühise kauplemissüsteemi käivitamise eesmärgiks on turgudele lihtsama ligipääsu pakkumine. Lisaks on Baltimaad nüüdsest vaadeldavad ühtse investeerimispiirkonnana ? esimeses etapis vähenevad Eesti ja Läti turgudevahelised iseärasused, teises etapis 2005. aastal ühineb süsteemiga ka Leedu ? mis toob kasu nii investoritele, börsi liikmetele, börsiettevõtetele kui ka infovendoritele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing