Tehnoloogiasektor kvartali tipus

Raivo Sormunen 04. oktoober 2004, 00:00

USA tehnoloogiasektori indeks Nasdaq tõusis reedel tarkvarafirma Peoplesoft juhtimisel viimase kolme kuu kõrgeima tasemeni. Samaga sai hakkama ka Ühendriikide aktsiaturu viitsada suuremat firmat kajastav Standard & Poor?s 500 indeks.

Äritarkvaratootja Peoplesoft aktsia tõusis päevaga rohkem kui 15%, kuna ettevõtte juhatus otsustas ootamatult kohalt kangutada firma presidendi ja tegevjuhi Craig Conway. Conway on viimase kuueteistkümne kuu jooksul kangekaelselt püüdnud takistada Oracle?il Peoplesofi üle võtmast. Oracle?i aktsia tõusis 5,5%, tasemeni 11,90 dollarit. Analüütikute arvates suurendab Conway vallandamine tõenäosust, et Oracle saab Peoplesofti lõpuks ikkagi endale.

Lisaks aitas IT-sektorit investeerimispank JP Morgan, kes tõstis pooljuhitootjate Novellus Systemsi, Applied Materialsi ja Teradyne?i reitingut.

Väärtpabereid toetasid reedel ka makromajanduse näitajad.

Tööstussektori ostujuhtide indeks langes septembris küll 0,5 punkti võrra, kuid püsis siiski tugeva 58,5 punkti peal. Juba kuusteist kuud järjest on indeks püsinud üle 50 punkti ehk näidanud tööstussektori kasvu.

Septembrikuu USA autode müügiraport oli samuti üle ootuse hea. Samas olid numbrid mõnevõrra kunstlikud. Näiteks kasvas General Motorsi autode müük USAs 20% tänu suurtele allahindlustele ja 0% liisingule. Maailma suurima autotootja aktsia tõusis reedel siiski 1,5%.

Peamiselt tehnoloogiasektori liikumisi kajastav Nasdaqi indeks lõpetas nädala viimase päeva 2,4% plussis ja kvaliteetaktsiaid hindav Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 1,5%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing