Gea Velthut-Sokka • 6. oktoober 2004 kell 22:00

Rootsi fond ostis Rocca al Mare tennisehalli

Tennisekeskuse osakud nimiväärtusega kaheksa miljonit krooni müüs fondile suuromanik GMP Investeeringud, mille omanikud on Kalle Sults ja Ants Juhani.

Juhani sõnul tegi fond neile pakkumise ning tehingule eelnesid tavapärased ja konstruktiivsed ärilised läbirääkimised.

Kohe vahetati välja ka tennisekeskuse juhatus, senise juhatuse liikme Kaido Padari asemel jätkab Merit Lõokene. Müügihinda pooled ei avaldanud, kuid Lõokese sõnul jäi see nimiväärtuse lähedale. Algatuse tehinguks tegi fond.

?Tegemist on finantsinvestoriga, kes kavatseb siin raha sees hoida vähemalt viis-seitse aastat,? ütles Lõokene.

Askembla plaanib seni vaid tennisemängu võimalust pakkunud hallist välja kujundada multifunktsionaalse sportimiskompleksi, kus oleks ka jõusaal, ujula ja squash?i-väljakud. Onistari tennisekeskuse väikeomanik Eesti Tenniseliit säilitas oma alla protsendi suuruse osaluse ja on arenguga rahul.

?Meie huvid on kaitstud, tennis ei kao sealt kuhugi,? kinnitas tenniseliidu president Jaanus Otsa.

Otsa sõnul ei oota Askembla nii suurt tootlust kui kinnisvaraarendusele spetsialiseerunud endine omanik. ?Arendajad tahavad ikka kümmet protsenti aastas kätte saada. Spordihalli puhul ma küll ei usu, et see üle kaheksa tõuseks,? arutles Otsa.

Samas tunnistas ta, et sporditeenuste pakkumine on Eestis tõusev ja kiiresti arenev äri ning sellesse investeerimine on mõistlik.

Askembla Asset Management on Eestisse raha vahendanud ka varem ? tänavu veebruaris investeeris fond IT-firmasse TD Baltic, septembris ostis enamusosaluse ehituskaupade poeketis Ehitus Service. Fond on huvi tundnud ka Tallinna Diagnostikakeskuse kahe kolmandiku aktsiate ostmise vastu 18 miljoni krooniga.

Hetkel kuum