• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi fond ostis Rocca al Mare tennisehalli

  Tennisekeskuse osakud nimiväärtusega kaheksa miljonit krooni müüs fondile suuromanik GMP Investeeringud, mille omanikud on Kalle Sults ja Ants Juhani.
  Juhani sõnul tegi fond neile pakkumise ning tehingule eelnesid tavapärased ja konstruktiivsed ärilised läbirääkimised.
  Kohe vahetati välja ka tennisekeskuse juhatus, senise juhatuse liikme Kaido Padari asemel jätkab Merit Lõokene. Müügihinda pooled ei avaldanud, kuid Lõokese sõnul jäi see nimiväärtuse lähedale. Algatuse tehinguks tegi fond.
  ?Tegemist on finantsinvestoriga, kes kavatseb siin raha sees hoida vähemalt viis-seitse aastat,? ütles Lõokene.
  Askembla plaanib seni vaid tennisemängu võimalust pakkunud hallist välja kujundada multifunktsionaalse sportimiskompleksi, kus oleks ka jõusaal, ujula ja squash?i-väljakud. Onistari tennisekeskuse väikeomanik Eesti Tenniseliit säilitas oma alla protsendi suuruse osaluse ja on arenguga rahul.
  ?Meie huvid on kaitstud, tennis ei kao sealt kuhugi,? kinnitas tenniseliidu president Jaanus Otsa.
  Otsa sõnul ei oota Askembla nii suurt tootlust kui kinnisvaraarendusele spetsialiseerunud endine omanik. ?Arendajad tahavad ikka kümmet protsenti aastas kätte saada. Spordihalli puhul ma küll ei usu, et see üle kaheksa tõuseks,? arutles Otsa.
  Samas tunnistas ta, et sporditeenuste pakkumine on Eestis tõusev ja kiiresti arenev äri ning sellesse investeerimine on mõistlik.
  Askembla Asset Management on Eestisse raha vahendanud ka varem ? tänavu veebruaris investeeris fond IT-firmasse TD Baltic, septembris ostis enamusosaluse ehituskaupade poeketis Ehitus Service. Fond on huvi tundnud ka Tallinna Diagnostikakeskuse kahe kolmandiku aktsiate ostmise vastu 18 miljoni krooniga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.