Kristi Malmberg • 7. oktoober 2004 kell 22:00

Äripäeva fotograaf sai kaks preemiat järjest

Äripäeva fotograaf Raul Mee osutus aasta parima pressifoto autoriks kahel aastal järjest - 1998. ja 1999. aastal tehtud fotode eest.

1998. aasta sügisel käis Raul Mee Riigikogus tegemas üsna tavapärast pilti järgmise aasta riigieelarve arutelust. Tabas aga riigikogulaste töössesuhtumist kriitiliselt peegeldava hetke, kui keskerakondlane Olav Anton pildistab kolleege samal ajal, kui tollane rahandusminister Mart Opmann peab puldist kõnet. 1999. aastal õnnestus Meel pildistada läbi pangakontori ribakardinate pankrotistunud ERA Panga omanikku Andres Bergmanni, kes keeldus ajakirjanikega suhtlemast.

Raul Mee ütleb preemiaid meenutades, et kindlasti on need tema jaoks tähtsad. "Kuigi ma ei saa öelda, et nad viie tähtsaima asja seas oleks. Rohkem nagu meeldiva üllatuse stiilis sündmused," nendib ta.

Mee hinnangul pole preemiavõidud otseselt tema edasist tööd mõjutanud, kuid kindlasti on need andnud juurde julgust ja enesekindlust.

Hetkel kuum