Villy Paimets • 7. oktoober 2004 kell 22:00

Kadi Heinsalu - lisas uudistele inimlikkust

Esimese naisena viis aastat tagasi Äripäeva enesega rahulolevasse, maskuliinsesse uudistetoimetajate perre tulnud Kadi Heinsalu on lisanud uudistele inimlikkust ja sotsiaalset mõõdet.

Ega see tal lihtsalt pole läinud - senini on Kadi uudistetoimetajatest ainus, kelle silmad näiteks Kyoto protokollist rääkides särama löövad. Aga jää hakkab juba murduma ja nii mõnedki uudisteteemad, mis veel mõned aastad tagasi Äripäeva jaoks välistatud olnuksid, leiavad täna tee lehte. Ka kaanelugudeks.

Kokku 12 aastat Äripäevas tööd teinud Kadi alustas keeletoimetajana, olles enne seda filoloogiks õppinud. "Pärast keskkooli läksin Tartu Ülikooli kaugõppes eesti filoloogiat õppima, mille lõpetasin kahe titega, kuna arvasin, et võiks hariduse ja lapsed samal ajal saada," kommenteerib Kadi.

Esimesed kuud Äripäevas olid rasked. "Esimese paari kuuga olin nii paanikas, et tahtsin töölt lahkuda." Õnneks nii ei läinud ja 1993. aastal hakkas Kadi reporteriks. Kõige vahvamad aastad olidki reporterina, arvab ta nüüd.

Pärast tööd Kadi loeb. Palju. Samuti armastab suhelda. Kadi ise ütleb: "Olen sõpruse narkomaan." Juba üle kümne aasta laulab ta Kaarli kiriku kontsertkooris. "Tegemist on parima kirikukooriga Eestis," kommenteerib ta. Ja uskuge või mitte, pärast tööd Kadi kirjutab. Sahtlisse. See pidavat olema heaks teraapiaks.

Eelmiste jõulude ajal aitas Kadi kodutute jaoks söögiraha koguda. Kokku saadi ligi 200 000 krooni. "Seda liini tahaks järjest rohkem ajada. Heategevus on oluline," on Kadi veendunud.

Hetkel kuum