• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viimsi vald ostis eralasteaeda pidanud firma koos võlgadega

  Viimsi vald ostis OÜ Haabneeme Lasteaed ära osakapitali hinnaga ehk 2 miljoni krooniga, lisaks otsustas volikogu kohe ära tasuda ettevõtte võla emafirmale AS Viskar. Ühtlasi tulevad vallale üle ka Haabneeme Lasteaia kohustused kolmandatele isikutele, peamiselt pankadele, kokku 27 miljoni krooni eest.
  OÜ Haabneeme Lasteaed, eelmise nimega OÜ Spelman, sai 2002. aasta sügisel vallalt avaliku konkursi kaudu 50 aastaks tasuta hoonestusõiguse ning ehitas sinna eralasteaia Päikeseratas. Ettevõtte majandusaasta aruande järgi investeerisid omanikud AS Viskari ning kaks eraisikut lasteaia hoone ehitamisse 28 miljonit krooni, lasteaed mahutab 120 last ja töötab alates selle aasta algusest.
  Viimsi abivallavanema Jaan Alveri sõnul tuli initsiatiiv ostutehinguks lasteaia omanikelt põhjendusega, et neil on vallaga erimeelsused, mis muudavad koostöö komplitseerituks. Alver ütles, et tegemist oli erinevate tõlgendustega lasteaiamaksu kompenseerimisel.
  ?See lasteaed osutus ka vallale liialt koormavaks,? selgitas Alver. ?Kui me teisi lasteaedu doteerime 3000 krooniga kuus, siis nemad küsisid 3800 krooni. Lisaks umbes 1500 krooni lastevanematelt.?
  Abivallavanem kinnitas, et vald suudab ettevõtte kulud kiiresti alla viia ning sellega muutub lasteaia teenus valla elanikele odavamaks.
  ?Ettevõte arvestas varalt 10protsendist amortisatsiooni, selle viime kahe protsendi peale. 10aastase laenu saab ümber teha 15 aasta peale jne,? rääkis Alver.
  Miks ostis vald ettevõtte ja võttis üle eraisikute laenukohustused, selle asemel et omandada lasteaia hoone ning seda siis edasi hallata? ?Selline oli nendepoolne pakkumine. Vaatasime tingimusi niipidi ja naapidi ning muud varianti lihtsalt ei jäänud üle,? põhjendas Alver. ?Eks see meile õppetund oli. Edaspidi püüame teha nii, et valla maale ehitatavad ühiskondlikud hooned juba algse lepingu järgi mõne aja pärast valla omandusse saaksid.?
  ?Eks see üks sotsiaalprojekt ole,? kommenteeris OÜ Haabneeme Lasteaed juhatuse liige, projekti algataja ja üks kunagisi osanikke Ants Kanter. ?Mõeldud oli küll ärina, aga ehitus läks planeeritust kallimaks ning venis kauem ka. Ei tulnud välja.?
  OÜ Haabneeme Lasteaed 50 protsendi omanik on temale kuuluva ehitusfirma AS Viskari kaudu Raimu Tali, ülejäänud pool kuulub eraisikutele Iris Tali-Koitnurmele ja Helle-Reet Kuningale. Omanikke ei õnnestunud eile õhtul kätte saada või ei olnud neil aega tehingut kommenteerida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Ukraina rahandusminister: olukord majanduses on keeruline, aga saame hakkama Ukraina riigieelarve puudujääk küündib 15 miljardi dollarini
Venelased okupeerisid ja blokeerisid Ukraina peamised sadamad ning sundisid sulgema enamiku sealsetest ettevõtetest, kuid Ukraina rahandusminister Sergi Martšenko on optimistlik.
Venelased okupeerisid ja blokeerisid Ukraina peamised sadamad ning sundisid sulgema enamiku sealsetest ettevõtetest, kuid Ukraina rahandusminister Sergi Martšenko on optimistlik.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.