Rein Kilk ostis end Transcomi ainuomanikuks

20. oktoober 2004, 13:21

Sel nädalal registreeriti Pärnu ja Tartu sadama enamusosalust omava ASi Transcom kõigi aktsiate minek Rein Kilgile kuuluva OÜ Elikante omandusse.

Elikante omanduses oli siiani 82% Transcomi aktsiatest, ülejäänud aktsiad kuulusid kireva minevikuga osaühingule Arula Holding, keda viimasel ajal esindas nii juhataja kui ainuomanikuna advokaat Raul Ainla.

'Ega ma ei oskagi täpselt öelda, kes seal selle Arula Holdingu taga täpselt olid. Viimasel ajal ainult advokaadid selle osaühinguga toimetasidki. Talle kuulunud 18protsendiline osalus oli ammu müügis ning mõtlesin nüüd, et ostan lõpuks ära,' ütles Kilk, kinnitades, et Transcomi 18 protsendi aktsiate müügihind oli 3,5 miljonit krooni.

ASi Transcom 2003. aasta konsolideeritud müügitulu oli 237,5 ja puhaskasum veidi üle 12,7 miljoni krooni.

Ettevõtte omanduses on 50,6% ASi Pärnu Sadam ja 100% ASi Tartu Sadam aktsiatest, lisaks veel osalused osaühingutes Kuressaares Jahisadam (49%) ja Kihnu Veeteed (33%). Transcomile kuulub ka Pihkvas registreeritud samanimeline 100protsendiline tütarfirma. Meretranspordiga on seotud ka OÜ Pärnu Stividorid (50%).

Muudest investeeringutest tasub esile tõsta ASi Sakala Saeveski (92%) ja Skorpioni Julgestusteenistuse ASi (85%).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing