Ekspertiis: hotelli Palace tagastamine oli väärotsus

Peeter Raidla 25. oktoober 2004, 00:00

Juba aastaid kestnud vaidlus selle üle, kellele hotelli Palace hoone ikkagi peaks kuuluma, jõudis läinud nädalal uude etappi. Riiklikult tunnustatud kohtueksperdid Leo Rahumägi ja Kaljo Ehala andsid Tallinna ringkonnakohtule üle täiendava ekspertiisi akti, milles kinnitasid, et 1937. aastal valminud hotellihoonest on endisel kujul säilinud alla neljandiku.

Ehkki sisuliselt sedasama olid eksperdid kinnitanud juba tänavu veebruaris, tekkis vaidlevatel pooltel kohtuistungil täiendavaid küsimusi. Ekspertide vastused jõudsid kohtusse eelmisel nädalal.

Hotellihoone omandivaidlusse on kaasatud nüüd juba ligi kümme aastat hotellihoone omanikuna tegutsev AS Finest Palace, hotelli omaaegse rajaja tütar Tiio-Helve Blomdahl ning Tallinna linnavalitsus, kes 2001. aastal otsustas ühtäkki hoone Blomdahlile 69% ulatuses tagastada ja 31% ulatuses kompenseerida.

ASi Finest Palace esindav vandeadvokaat Toomas Vaher tõdes, et täiendav ekspertiis kinnitas veel kord nende seisukohta ? kunagisest hotellihoonest on endisel kujul säilinud vähem kui 25 protsenti. Kui kohus oma otsusega selle nüüd kinnitab, peab Tallinna linnavalitsus enda omaaegse tagastamisotsuse tühistama.

Linnavalitsust esindav vandeadvokaat Aivar Pilv ütles, et ta ei ole kõnealuse ekspertiisiaktiga veel jõudnud tutvuda ning ei tea veel ka seda, millisele seisukohale asub tema klient ehk äsja vahetunud linnavalitsus.

Pilv viitas samas tänavu kevadel kohtu poolt väljendatud soovitusele vaidlevatel pooltel endil vastastikku rahuldavale kokkuleppele jõuda, ehkki tema teada ei ole Finest Palace?i ja Tiio-Helve Blomdahli esindajate vahel praeguse seisuga vastastikust mõistmist siiani toimunud. ?Linnal ei ole siin midagi võita ega kaotada,? lisas Pilv.

Järgmine kohtuistung leiab aset ilmselt kas alles käesoleva aasta lõpus või siis uue aasta alguses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing