• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ekspertiis: hotelli Palace tagastamine oli väärotsus

  Juba aastaid kestnud vaidlus selle üle, kellele hotelli Palace hoone ikkagi peaks kuuluma, jõudis läinud nädalal uude etappi. Riiklikult tunnustatud kohtueksperdid Leo Rahumägi ja Kaljo Ehala andsid Tallinna ringkonnakohtule üle täiendava ekspertiisi akti, milles kinnitasid, et 1937. aastal valminud hotellihoonest on endisel kujul säilinud alla neljandiku.
  Ehkki sisuliselt sedasama olid eksperdid kinnitanud juba tänavu veebruaris, tekkis vaidlevatel pooltel kohtuistungil täiendavaid küsimusi. Ekspertide vastused jõudsid kohtusse eelmisel nädalal.
  Hotellihoone omandivaidlusse on kaasatud nüüd juba ligi kümme aastat hotellihoone omanikuna tegutsev AS Finest Palace, hotelli omaaegse rajaja tütar Tiio-Helve Blomdahl ning Tallinna linnavalitsus, kes 2001. aastal otsustas ühtäkki hoone Blomdahlile 69% ulatuses tagastada ja 31% ulatuses kompenseerida.
  ASi Finest Palace esindav vandeadvokaat Toomas Vaher tõdes, et täiendav ekspertiis kinnitas veel kord nende seisukohta ? kunagisest hotellihoonest on endisel kujul säilinud vähem kui 25 protsenti. Kui kohus oma otsusega selle nüüd kinnitab, peab Tallinna linnavalitsus enda omaaegse tagastamisotsuse tühistama.
  Linnavalitsust esindav vandeadvokaat Aivar Pilv ütles, et ta ei ole kõnealuse ekspertiisiaktiga veel jõudnud tutvuda ning ei tea veel ka seda, millisele seisukohale asub tema klient ehk äsja vahetunud linnavalitsus.
  Pilv viitas samas tänavu kevadel kohtu poolt väljendatud soovitusele vaidlevatel pooltel endil vastastikku rahuldavale kokkuleppele jõuda, ehkki tema teada ei ole Finest Palace?i ja Tiio-Helve Blomdahli esindajate vahel praeguse seisuga vastastikust mõistmist siiani toimunud. ?Linnal ei ole siin midagi võita ega kaotada,? lisas Pilv.
  Järgmine kohtuistung leiab aset ilmselt kas alles käesoleva aasta lõpus või siis uue aasta alguses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: Föderaalreserv turge ei kõigutanud Indeksid kallinesid 1%
Kolm suurimat aktsiaindeksit kallinesid kolmapäeval USAs enam kui 1protsendi võrra ning investorite hinnangul oli Föderaalreservi tänane otsus pigem oodatav, vahendab Reuters.
Kolm suurimat aktsiaindeksit kallinesid kolmapäeval USAs enam kui 1protsendi võrra ning investorite hinnangul oli Föderaalreservi tänane otsus pigem oodatav, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: mida teeb meile tulevane suur palgakasv?
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Äripäeva veebi täidavad täna tippettevõtjate järgmise aasta äriplaanid
Täna toimub majanduskonverents Äriplaan 2022, kus Eesti tippettevõtjad avaldavad oma uue aasta äriplaani ning jagavad nõu, kuidas ettearvamatus majandusolukorras tugev püsida.
Täna toimub majanduskonverents Äriplaan 2022, kus Eesti tippettevõtjad avaldavad oma uue aasta äriplaani ning jagavad nõu, kuidas ettearvamatus majandusolukorras tugev püsida.