27. oktoober 2004 kell 7:57

USA börsid: pilved kindlustussektori ümber hajumas, aktsiad kiires tõusus

Teadmine, et kindlustussektor pole nii suurtes probleemides kui eelnevalt arvati, viis eile USA börsid mõõdukalt kiirele tõusule.

Kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jones tööstuskeskmine kosus 1,4%, sulgudes 9888,48 punktil. Indeksi komponentide hulgas läbis suurima tõusu kindlustuskompanii American International Group <GR#US.AIG> aktsia (7,5%), kuna New Yorgi kohtuminister Eliot Spitzer teatas, et ei esita Marsh McLennan vastu kriminaalsüüdistust.

Maailma suurimat kindlustusmaaklerfirmat Marsh McLennan süüdistati selles, et firma müüs kindlustuspoliise liialt kallilt ja vahendas hoolimata kõrgematest hindadest just endaga seotud kindlustusseltside (teiste seas AIG ja Ace) poliise. Maaklerfirma aktsia tõusis otsuse peale 9,3%, peatudes 28,87 dollaril.

Standard Poor`s kindlustussektori indeks tõusis päevaga 5,3%.

Tehnoloogiasektori aktsiate liikumisi kajastava Nasdaqi koondindeksi tõus eile nii teravaks ei jäänud (+0,8% ja 1928,79 punkti).

Nõrkuse taga oli telekommunikatsiooniseadmete tootja Qualcomm, mis vajus ligi 4%, sulgudes 39,60 dollaril. Aktsia odavemise taga oli Morgan Stanley, kelle sõnul on möödunud reedel oma viimase kolme ja poole aasta kõrgtaseme saavutanud väärtpaberi hind turu poolt üle hinnatud. Investeerimispank näeb ettevõttel küll 2006. ja 2007. aastal tugevat kasvu, kuid enne võiks väärtpaber 15-20 protsendise languse läbi teha.

Hetkel kuum