Advokaat: Preatoni oli valmis maksud maksma ja juurdegi maksma, prokurör keeldus

Inno Tähismaa 03. november 2004, 14:18

Preatoni ja tema kolleegide kohtuasjas süüaluseid esindav vandeadvokaat Aivar Pilv ütles, et Preatoni oli nõus maksud ära tasuma, aga prokurör keeldus.

?Preatoni oli valmis maksma kahju ja ta oli valmis muudeks kompensatsioonideks samas suurusjärgus,? ütles Pilv. Tema sõnul keeldus prokurör sellisest pakkumisest, põhjendades seda avaliku huviga.

Pro Kapitaliga seotud süüasjas pidasid advokaadid prokuröriga paari kuu vältel läbirääkimisi, mis lõppesid tulemusetult. Läbirääkimised puudutasid nende võimaluste arutelu ja kokkuleppepunkti, kas oleks võimalik jõuda süüdistaja ja kohtuasja vahel kokkuleppele, ütles Pilv. ?Jutt polnud lihtmenetlusest, vaid muudest võimalustest,? ütles Pilv.

Küsimuse peale, kas läbirääkimised puudutasid maksude tasumist, ütles Pilv, et kohtualused olid valmis kahju tasuma. Pilve sõnul oleks see tähendanud menetluse kiiremat ja efektiivsemat läbiviimist. Nii näiteks on üks oluline tunnistaja Ilona Saari välismaal ja tervislikel põhjustel ei saa ta Eestisse tulla. ?Ei kujuta seda protsessi ette ilma Saarita,? ütles Pilv, ?Saari roll on asjas märkimisväärne.? Tema sõnul kinnitasid kaitsjate poolt eeluurimise lõpetamisel esitatud faktid ja tõendid, et kohtualustele esitatud süüdistused on põhjendamatud ja kunstlikud, kui kriminaalasjas välistatakse Ilona Saari roll toimunus. Saari sai süüdistuse, varem üritati Saarit süüdistusest säästa.

Pilve sõnul pakkus prokurör ka lihtmenetlust, ent sellega polnud süüalused nõus. ?Konkreetsete tingimusteni ei jõutud,? kirjeldas Pilv positsioone lihtmenetluse osas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing