• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Cisco alla, Ericsson üles

  Kolmapäeval ei osanud USA aktsiaturud keskpanga baasintressitõstele positiivselt reageerida, kuna nafta hind tegi kerge tõusu.
  Nõrkust näitas kolmanda kvartali tulemused avaldanud Cisco Systemsi aktsia, taandudes 6,6% ning sulgudes 18,44 dollaril. Teisipäeva õhtul teatas tehnoloogiagigant majandusaasta esimese kvartali kasuminumbri, mis ühtis analüütikute keskmiste ootustega, kuid tõdes, et käimasoleva kvartali käibeprognoos jääb alla turu ootustele. Investorid lugesid sellest välja, et ettevõtete investeeringuid infotehnoloogiasse võivad vähenda. Mõttele lisas kindlust investeerimispank Morgan Stanley, mis alandas mikrokiipide tootjate 2005. aasta käibeprognoose. Sektorit jälgiv Philadelphia Semiconductor Index langes 2,4%.
  Euroopas kaalusid mandri suurima telekomikompanii Deutsche Telekom head majandustulemused üles Siemensi ja Telefonica nõrgad kvartalinumbrid.
  Saksa telekomigigandi tugevad kolmanda kvartali tulemused ajendasid ettevõtet tõstma oma 2004. aasta kasumiprognoosi 2,5 miljardilt 3,2 miljardi euroni. Lisaks plaanib firma esimest korda pärast kolmeaastast pausi maksta dividende. Telekomifirma aktsia oli kella 17.30ks tõusnud Frankfurdi börsil 4,6%, 15,75 eurole. Nii Siemens kui ka Telefonica olid samal ajal vähem kui protsendises languses.
  Põhjala börsidel vääris märkimist Ericssoni aktsia (+1,4%, 21,7 Rootsi krooni), kuna reitinguagentuur Standard & Poor?s tõstis ettevõtte pikaajaliste võlakohustuste reitingut BB+ peale. Otsus võib parandada investorite suhtumist Ericssoni vastu ja odavdada laenuraha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Audiitorbüroode võitja KPMG: kõige kiirema kasvuga suurte seas
KPMG audiitorteenuste maht on kasvanud viimase viie aastaga ca 70% ehk üle kahe korra kiiremini võrreldes teiste Big4 hulka kuuluvate audiitorfirmadega, märkis KPMG auditi juht Indrek Alliksaar.
KPMG audiitorteenuste maht on kasvanud viimase viie aastaga ca 70% ehk üle kahe korra kiiremini võrreldes teiste Big4 hulka kuuluvate audiitorfirmadega, märkis KPMG auditi juht Indrek Alliksaar.