• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Looja suveräänsus

  Peeter Ulase 70. juubeliks valmis tänavu kolm näitust. Kevadesse jäi raamatugraafikat haarav näitus ?Illustratsioon?, sügisesse aga kahest Tallinna erakogust eksponeeritud suurejooneline ?Fragmentaarium?. I-le paneb täpi kunstniku enda koostatud mahukas ülevaade kolmest sisukast perioodist vabagraafikas, mis mahuvad kenasti ära Adamson-Ericu muuseumi kitsukestesse ruumidesse. Näitusel õieti ei märkagi muuseumi saalide intiimsust, sest Ulase kunsti omalaadne maailm toob ruumi uue avaruse.
  Peeter Ulas tõusis kunstiuuenduse ühe eestvedajana kuuekümnendail aastail meie graafika vaieldamatuks liidriks. Kunstniku varase loomingu pärlid valmisid pärast reisi Karjalasse. Neis töödes on nauditavalt põhjamaise looduse ürgsust ning karget ilu. Kuuekümnendatesse jäävad paljud Ulase graafika tuntud teosed: ?Magav laps?, ?Suur kammeljas? ja 1968. aastal valminud ?Ohver?. Viimast tööd seostati kuluaarides omal ajal kõigepealt sündmustega T?ehhoslovakkias. Ent kaardiatlase looja Olev Soans nägi selles hoopis visiooni kokkupigistatud Eestist. Kunstnik on nende käsitluste peale ise ikka muianud.
  Seitsmekümnendail liikus Ulas teiste võimaluste suunas. Sürrealismihõngulistes pehmelakitehnikas töödes näeme teda suure virtuoosina, kunstniku maailmapilt üllatab sümbolite keerukuse ning mitmekihilisusega.
  Pärast enam kui kümneaastast pausi graafikas, mil Ulas pühendus joonistuskunstile, tuleb ta üheksakümnendate keskpaiku suures formaadis abstraktse koega värviliste töödega, milles võluvad ehtulaslikult jõulised tundmused, kus kehastuvad meie maailma stiihiate pinged ning võimsus.
  Autor: Mart Lepp
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.