• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid: raha kallinemine turgu ei mõjutanud

  2004. aastal juba neljandat korda baasintressimäära tõstnud USA keskpank aktsiaturgudele eile suunda ei andnud.

  Kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jones sulgus 10385,48 punktil ehk 0,01% miinuses, tehnoloogiafirmade aktsiaid jälgiv Nasdaqi koondindeks kaotas 0,43%, peatudes 2034,56 punktil.
  Baasintressimäära 1,75%lt 2,00%ni tõstnud ja rahva jaoks raha kallimaks muutnud Föderaalresev teatas, et jätkab lähitulevikus mõõdukas tempos intressimäärade kergitamist. Suure tõenäosusega võib selle aasta viis baasintressimäära tõstmine toimuda juba detsembris. Täpselt sama oletati ka enne eilset keskpanga koosolekut.
  Tehnoloogiasektorit hoidis eile nõrk Cisco Systems aktsia, taandudes 6,6% ning sulgus 18,44 dollaril. Teisipäeva õhtul teatas tehnoloogiagigant majandusaasta esimese kvartali kasuminumbri, mis ühtis analüütikute keskmiste ootustega kuid tõdes, et käimasoleva kvartali käibeprognoos jäi alla turu ootustele.
  Investorid tõlgendasid uudist, et ettevõtete investeeringud IT-sektorisse võivad tulevikus langeda. Usule andis kindlast ka investeerimispank Morgan Stanley, mis alandas mikrokiipide tootjate 2005. aasta käibeprognoose.
  Sektorit jälgiv Philadelphia Semiconductor Index langes 2,4%.
  Veidi morjendas investoreid ka noka üles pööranud nafta, mille barrelihind tõusis New Yorgis eile 1,49 dollarit 48,86 dollari tasemeni kuna USA kütteõli laovarud möödunud nädalal mõnevõrra kahanesid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.