11. november 2004 kell 7:48

USA börsid: raha kallinemine turgu ei mõjutanud

2004. aastal juba neljandat korda baasintressimäära tõstnud USA keskpank aktsiaturgudele eile suunda ei andnud.

Kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jones sulgus 10385,48 punktil ehk 0,01% miinuses, tehnoloogiafirmade aktsiaid jälgiv Nasdaqi koondindeks kaotas 0,43%, peatudes 2034,56 punktil.

Baasintressimäära 1,75%lt 2,00%ni tõstnud ja rahva jaoks raha kallimaks muutnud Föderaalresev teatas, et jätkab lähitulevikus mõõdukas tempos intressimäärade kergitamist. Suure tõenäosusega võib selle aasta viis baasintressimäära tõstmine toimuda juba detsembris. Täpselt sama oletati ka enne eilset keskpanga koosolekut.

Tehnoloogiasektorit hoidis eile nõrk Cisco Systems aktsia, taandudes 6,6% ning sulgus 18,44 dollaril. Teisipäeva õhtul teatas tehnoloogiagigant majandusaasta esimese kvartali kasuminumbri, mis ühtis analüütikute keskmiste ootustega kuid tõdes, et käimasoleva kvartali käibeprognoos jäi alla turu ootustele.

Investorid tõlgendasid uudist, et ettevõtete investeeringud IT-sektorisse võivad tulevikus langeda. Usule andis kindlast ka investeerimispank Morgan Stanley, mis alandas mikrokiipide tootjate 2005. aasta käibeprognoose.

Sektorit jälgiv Philadelphia Semiconductor Index langes 2,4%.

Veidi morjendas investoreid ka noka üles pööranud nafta, mille barrelihind tõusis New Yorgis eile 1,49 dollarit 48,86 dollari tasemeni kuna USA kütteõli laovarud möödunud nädalal mõnevõrra kahanesid.

Hetkel kuum