• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa aktsiatel on Eestis 60 fänni

  Saksa suurim aktsiaindeks DAX, mis koosneb 30 suurimast Saksa firmast, jõudis eile üsna lähedale oma tänavuse aasta rekordtasemele.
  Tänavune rekordtase pärineb 23. jaanuarist, mil indeksi päev lõppes tasemel 4151,83 punkti. Eile kell 17 oli indeksi skooriks 4145,24 punkti.
  Eestis on ligi 60 investorit, kes kauplevad pidevalt Saksa aktsiatega. Hansabank Marketsi maakleri Raido Lillemetsa sõnul on neil seal tegevad umbes 20 klienti. Kevadel läksid tema sõnul Saksa aktsiatest meelsasti Infineon Technologiese, Deutsche Telekomi, Commerzbanki ja Bayerische Hypo- und Vereisbanki aktsiad.
  Viimasel ajal on hakatud huvi tundma ka autotootjate vastu. Kaubaks on läinud BMW ja DaimlerChrysler. ?Müügipool on viimasel ajal Saksa aktsiate puhul veidi ülekaalus olnud,? ütles Lillemets ja lisas, et võetakse kasumit.
  Ühispanga maakleri Peeter Koppeli sõnul on vähestest Saksa aktsiatest kaubaks läinud BASF, Bayer ja Schering. DaimlerChrysleriga kaubeldakse tema sõnul rohkem USA vahendusel.
  LHV maaklertegevuse juht Kristjan Lepik möönis, et neil on kavas tulevikus Saksa aktsiaturu tutvustamisele rohkem tähelepanu pöörata. LHV vahendusel investeerib Saksamaa aktsiaturule mõnikümmend investorit. ?Saksamaal on nii kohalik turg kui ka pakutavad hoiutähed ehk ADRid huvitavad,? ütles Lepik.
  Tema sõnul on Saksamaa aktsiaturg eestlaste seas populaarsuselt viies Soome, Rootsi, Balti riikide ja USA järel. LHV kliendid on Saksa aktsiatest enim kaubelnud Siemensi, Deutsche Telekomi ja SAPga.
  Ettevõtete tugevad majandustulemused ja nafta hinna langemine on tõstnud nii USA kui ka Euroopa aktsiaturge. Euroopa aktsiate aastalõpurallil on analüütikute sõnul tee peal ees tugev euro. Viimasel ajal on euro taas lähenemas oma kõigi aegade kõrgemale tasemele. Euro maksab ligi 1,3 dollarit. Lisaks hoiatavad analüütikud, et investorid võivad hakata kasumit võtma, sest Saksa aktsiaindeks on viimasel ajal korralikult tõusnud. Alates 26. oktoobrist on DAX kosunud enam kui 300 punkti.
  Eelmise nädala lõpus aitas DAXi plussi finantskontsern Allianz. Ettevõte ei esitlenud mitte ainult üllatavalt häid kvartalitulemusi, vaid tõstis ka kogu aasta kasumiprognoosi.
  Ka Deutsche Telekomil oli eelmise nädala lõpus häid uudiseid. Kontsern teatas, et maksab pärast kaht aastat taas aktsionäridele dividende. Lisaks tõstis firma ka oma kogu aasta prognoose.
  Saksa börsi vahendusel Ida-Euroopa ja Venemaa ettevõtetesse investeerimine on eestlaste seas üsna levinud.
  Eriti hästi on Saksamaa kaudu ostetud Pliva, MOLi ja Gazpromi hoiutähti ehk ADRe. Kõige põnevamaks pean praegu neist Gazpromi ADRi.
  Kui eeldada, et Euroopa hetke positiivne kontekst jätkub, soovitan investoritel portfelli lisada mõnda laiemapõhjalist Euroopa indeksaktsiat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.