• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa aktsiatel on Eestis 60 fänni

  Saksa suurim aktsiaindeks DAX, mis koosneb 30 suurimast Saksa firmast, jõudis eile üsna lähedale oma tänavuse aasta rekordtasemele.
  Tänavune rekordtase pärineb 23. jaanuarist, mil indeksi päev lõppes tasemel 4151,83 punkti. Eile kell 17 oli indeksi skooriks 4145,24 punkti.
  Eestis on ligi 60 investorit, kes kauplevad pidevalt Saksa aktsiatega. Hansabank Marketsi maakleri Raido Lillemetsa sõnul on neil seal tegevad umbes 20 klienti. Kevadel läksid tema sõnul Saksa aktsiatest meelsasti Infineon Technologiese, Deutsche Telekomi, Commerzbanki ja Bayerische Hypo- und Vereisbanki aktsiad.
  Viimasel ajal on hakatud huvi tundma ka autotootjate vastu. Kaubaks on läinud BMW ja DaimlerChrysler. ?Müügipool on viimasel ajal Saksa aktsiate puhul veidi ülekaalus olnud,? ütles Lillemets ja lisas, et võetakse kasumit.
  Ühispanga maakleri Peeter Koppeli sõnul on vähestest Saksa aktsiatest kaubaks läinud BASF, Bayer ja Schering. DaimlerChrysleriga kaubeldakse tema sõnul rohkem USA vahendusel.
  LHV maaklertegevuse juht Kristjan Lepik möönis, et neil on kavas tulevikus Saksa aktsiaturu tutvustamisele rohkem tähelepanu pöörata. LHV vahendusel investeerib Saksamaa aktsiaturule mõnikümmend investorit. ?Saksamaal on nii kohalik turg kui ka pakutavad hoiutähed ehk ADRid huvitavad,? ütles Lepik.
  Tema sõnul on Saksamaa aktsiaturg eestlaste seas populaarsuselt viies Soome, Rootsi, Balti riikide ja USA järel. LHV kliendid on Saksa aktsiatest enim kaubelnud Siemensi, Deutsche Telekomi ja SAPga.
  Ettevõtete tugevad majandustulemused ja nafta hinna langemine on tõstnud nii USA kui ka Euroopa aktsiaturge. Euroopa aktsiate aastalõpurallil on analüütikute sõnul tee peal ees tugev euro. Viimasel ajal on euro taas lähenemas oma kõigi aegade kõrgemale tasemele. Euro maksab ligi 1,3 dollarit. Lisaks hoiatavad analüütikud, et investorid võivad hakata kasumit võtma, sest Saksa aktsiaindeks on viimasel ajal korralikult tõusnud. Alates 26. oktoobrist on DAX kosunud enam kui 300 punkti.
  Eelmise nädala lõpus aitas DAXi plussi finantskontsern Allianz. Ettevõte ei esitlenud mitte ainult üllatavalt häid kvartalitulemusi, vaid tõstis ka kogu aasta kasumiprognoosi.
  Ka Deutsche Telekomil oli eelmise nädala lõpus häid uudiseid. Kontsern teatas, et maksab pärast kaht aastat taas aktsionäridele dividende. Lisaks tõstis firma ka oma kogu aasta prognoose.
  Saksa börsi vahendusel Ida-Euroopa ja Venemaa ettevõtetesse investeerimine on eestlaste seas üsna levinud.
  Eriti hästi on Saksamaa kaudu ostetud Pliva, MOLi ja Gazpromi hoiutähti ehk ADRe. Kõige põnevamaks pean praegu neist Gazpromi ADRi.
  Kui eeldada, et Euroopa hetke positiivne kontekst jätkub, soovitan investoritel portfelli lisada mõnda laiemapõhjalist Euroopa indeksaktsiat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Hans H. Luige trükikoda saab uue juhi
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.