ELi kohus jättis Budweiseri kaubamärgi tüli Soome kohtu lahendada

17. november 2004, 11:48

Soome kohus ei saanud ELi kohtult abi Budweiseri kaubamärgi tüli lahendamisel, sest ELi kohus jättis otsuse tegemise Soomele.

Maailma suurim õllefirma USA Anheuser-Busch ja T?ehhi Budvar tülitsevad juba aastakümneid selle üle, kummal on õigus kasutada Budweiseri ja Budi kaubamärki. Soome lootus selles küsimuses abi saada ELi kohtult ebaõnnestus.

ELi kohus ütles, et jääb rahvusliku kohtu otsustada, kas tarbijatel on oht kaubamärgid segi ajada ja kas T?ehhi firma kasutab Budweiserit õigesti kaubamärgi kombel, kirjutab Reuters.

Üldiselt leidis ELi kohus, et kaubamärgitüli võidab see osapool, kelle õigus nimele on varasem. Anheuser väidab, et T?ehhi Budvar hakkas Budweiseri kaubamärki kasutama neist 19 aastat hiljem ehk 1895. aastal. T?ehhid aga on seisukohal, et Budweiser näitab toote kohanime, sest see tähendab saksa keeles Budvari.

T?ehhid registreerisid Soomes Budvari kaubamärgi nime 1967. a ja Budweiser Budvari hiljem, kuid see kõrvaldati Soome kaubamärgiregistrist 1984. Selle järel registreeris Anheuser-Busch ise Soomes Budweiseri kaubamärgi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing