EPL: Hansapank üllatas kliente krediitkaardi kuutasuga

18. november 2004, 08:00

Hansapank teatas eelmisel nädalal, et vaba tagasimaksega krediitkaardi puhul hakkab kehtima 30päevane intressivabastus, mainimata kuutasu kehtestamist.

Suurest rõõmust jäi aga paljudel kaardiomanikel kahe silma vahele asjaolu, et sama teate viimases lõigus ütles pank, et seni kuutasuta krediitkaardi omamisel tekib järgmise aasta aprillist 15kroonine kuutasu, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tallinlanna Merle oli üks neist tuhandetest Hansapanga klientidest, kes sai möödunud nädalal pangalt kirja kaarditingimuste muutmise kohta. ?Teatel oli kaunilt müüv pealkiri, milles kuulutati 30päevast intressivabastust. Kuna tekst oli tihedas kirjas ühel A4 leheküljel, ei viitsinud suurem osa kirja saajaid seda ilmselt lõpuni lugeda,? ütles Merle.

Tema sõnul teatati kauni pakkumise varjus 15kroonise kuutasu kehtestamisest seni tasuta olnud krediitkaardi puhul.

?Mina tellisin endale selle kaardi siis, kui oli käimas kampaania ja reklaamiti ülisoodsat kuumaksuta krediitkaarti. Pakkumine oli mõistagi tore ja astusin paati,? rääkis Merle, kes on kaarti seni õnnelikult kasutanud.

Hansapanga turundusdirektori Toomas Tiiveli sõnul on 30päevane intressivabastus ja kaardi kuutasu kehtestamine omavahel seotud.

?Kui siiani pidasid kliendid sageli kaardi kasutamist ebaotstarbekas, sest kohe esimesest päevast tuli hakata intressi maksma, siis soovisime seda põhimõtet muuta,? ütles ta. ?Samas on krediitkaartide väljastamise ja süsteemide haldamisega kahtlemata seotud kulud, mida kuutasu katab,? lisas Tiivel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing