EPL: Omavalitsused hindavad RKASi pakkumise kalliks

26. november 2004, 08:10

Ligi poolsada omavalitsust on saanud Riigi Kinnisvara ASilt (RKAS) esimesed pakkumised koolimajade kordategemiseks, paljud peavad pakkumisi liiga kalliks.

Esialgu on Riigi Kinnisvara AS saatnud pakkumised omavalitsustele, kes on ise avaldanud huvi koolimajad korda teha, kirjutab Eesti Päevaleht.

Nii näiteks on riigi kinnisvaraettetõte teinud Valga linnale pakkumise kahe kooli remondiks. Valga gümnaasiumi ja Valga vene gümnaasiumi investeering oleks 45 miljonit. Kui koolimajad oleks täielikult remonditud, tuleks Valgal iga aasta maksta viis miljonit krooni. Nii peaks Valga linn 20 aasta jooksul, arvestades ka tarbijahinnaindeksi tõusu, maksma tehtud investeeringu eest kokku üle 120 miljoni krooni. Tõsi, RKAS investeeriks kahekümne aasta jooksul täiendavalt mõlemasse kooli kokku veel kolmteist miljonit.

?See on kõike muud kui soodne. Arvuta kuidas tahad, aga pangast tuleb odavam laenata,? kommenteeris pakkumist Valga abilinnapea Ivar Unt. Pakkumisi nimetasid liiga kalliks ka mitu Põlvamaa ja Jõgevamaa juhti. Harjumaa omavalitsuste liidu juht Andre Sepp ütles, et jõukatele omavalitsustele on siiski pakkumine jõukohane.

RKASi projektidirektor Tiit Kerem möönis, et esialgsed pakkumised, mis paari nädala eest laiali saadeti, olid veidi kallimad kui praegu koostamisel olevad. ?Oleme täpsustanud arvutusmudeleid ja ka konkreetselt Valga gümnaasiumi puudutav pakkumine on muutunud odavamaks,? lisas Kerem.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing