• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiiu Kaluri Dagotari kalatehas läheb tänasest puhkusele

  Hiiu Leht kirjutas, et Dagotari kalatehase tootmismahud on oluliselt vähenenud ja esialgne kava jätkata tööd ka pärast suvist puhkust kahes vahetuses pole realiseerunud. Neljapäeval pakiti Kõrgessaares veel viimast toodangut ning tehti ettevalmistusi tsehhi sulgemiseks. Esmaspäevast ootab Kõrgessaare tsehhi töötajaid ees osaliselt tasustatav puhkus. Kui pikaks ajaks tehas puhkusele läheb, pole teada.
  Neljapäeval seiskus materjalide puudumisel esimest päeva päriselt ka Dagotari Lehtma tsehhi töö. Viimasel ajal on tsehh teinud teenust Narvast pärit osaühingule Vimpex Grupp.
  Hiiu Kaluri juht Toomas Kõuhkna ei osanud ajalehele veel öelda, kas on tulemas ka koondamisi. Eelmisel nädalal koos istunud Hiiu Kaluri nõukogu ei teinud lõplikku otsust Dagotari kalatehase osas. Hiiu Kalur viitab vihjetele, nagu üritaks mingi grupp ettevõtjaid ühineda selleks, et jätkata Dagotaris kalatöötlemist.
  Kõuhkna põhjendas kalatehase keerulist olukorda kehva kala, dollarikursi jätkuva languse, Ukraina poliitiliste segaduste ja turusituatsiooniga.
  Novembris sai osa kalatehase töötajatest kätte teatise, et nad võidakse koondada. Enamasti oli tegemist mehaanikute või insener-tehniliste töötajatega, liinitöötajaid see ei puudutanud.
  Dagotari kalatehases töötab umbes 275 inimest.
  Septembris lasi maksuamet panna keelumärked Dagotari ja Dagomari varale, sest Hiiu Kalur koos tütarfirmadega on maksuametile võlgu 36 miljonit krooni. Eelnevalt oli maksuamet juba arestinud grupi suurima võlglase ASi Dagomar pangakontod, sest ettevõte ei suutnud kinni pidada kokkulepitud maksegraafikust.
  Varaga, millel on keelumärge, ei ole võimalik tehinguid teha. Müügikeelu all on maksuameti teatel lisaks kinnisvarale ka Hiiu Kaluri grupi ettevõtetele kuuluv muu vara, nagu autod, laevad ja ehitised.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.