Hiiu Kaluri Dagotari kalatehas läheb tänasest puhkusele

ÄP 06. detsember 2004, 00:00

Hiiu Leht kirjutas, et Dagotari kalatehase tootmismahud on oluliselt vähenenud ja esialgne kava jätkata tööd ka pärast suvist puhkust kahes vahetuses pole realiseerunud. Neljapäeval pakiti Kõrgessaares veel viimast toodangut ning tehti ettevalmistusi tsehhi sulgemiseks. Esmaspäevast ootab Kõrgessaare tsehhi töötajaid ees osaliselt tasustatav puhkus. Kui pikaks ajaks tehas puhkusele läheb, pole teada.

Neljapäeval seiskus materjalide puudumisel esimest päeva päriselt ka Dagotari Lehtma tsehhi töö. Viimasel ajal on tsehh teinud teenust Narvast pärit osaühingule Vimpex Grupp.

Hiiu Kaluri juht Toomas Kõuhkna ei osanud ajalehele veel öelda, kas on tulemas ka koondamisi. Eelmisel nädalal koos istunud Hiiu Kaluri nõukogu ei teinud lõplikku otsust Dagotari kalatehase osas. Hiiu Kalur viitab vihjetele, nagu üritaks mingi grupp ettevõtjaid ühineda selleks, et jätkata Dagotaris kalatöötlemist.

Kõuhkna põhjendas kalatehase keerulist olukorda kehva kala, dollarikursi jätkuva languse, Ukraina poliitiliste segaduste ja turusituatsiooniga.

Novembris sai osa kalatehase töötajatest kätte teatise, et nad võidakse koondada. Enamasti oli tegemist mehaanikute või insener-tehniliste töötajatega, liinitöötajaid see ei puudutanud.

Dagotari kalatehases töötab umbes 275 inimest.

Septembris lasi maksuamet panna keelumärked Dagotari ja Dagomari varale, sest Hiiu Kalur koos tütarfirmadega on maksuametile võlgu 36 miljonit krooni. Eelnevalt oli maksuamet juba arestinud grupi suurima võlglase ASi Dagomar pangakontod, sest ettevõte ei suutnud kinni pidada kokkulepitud maksegraafikust.

Varaga, millel on keelumärge, ei ole võimalik tehinguid teha. Müügikeelu all on maksuameti teatel lisaks kinnisvarale ka Hiiu Kaluri grupi ettevõtetele kuuluv muu vara, nagu autod, laevad ja ehitised.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing