Tööolme luubi all

ÄP 07. detsember 2004, 00:00

Vähesed Eesti ettevõtted on oma töökeskkonna vastavust tervishoiu ja ohutuse standarditele kirjalikult fikseerinud, ülejäänutele teeb tööinspektsioon ettekirjutusi, kirjutas ÄP viis aastat tagasi. Tolle aasta suvel jõustus töötervishoiu ja -ohutuse seadus, mis tegi ettevõtjale töökoha riskianalüüsi kohustuslikuks. Igast neljast inspektsiooni kontrollitud ettevõttest kolmel oli see tegemata. Riskianalüüsi täitmata jät-mise eest saab kuni 250 000 kooni suurust trahvi määrata, kuid praegu töötab tööinspektsioon seaduse levitajana, ütles Tallinna ja Harjumaa tööinspektsiooni juhataja asetäitja Eve Hinno. ?Ma ei saa öelda, et tööandja ei taha seaduse nõudeid täita. Ta lihtsalt ei tea neid.?

Hetkeseis: 30.11. pressiteates tõdeb inspektsioon, et tööandjate seas on ettevõtjaid, kelle ?teadmised töösuhteid reguleerivatest seadustest on puudulikud?. Aprillist novemb-rini kontrollis inspektsioon 225 tööandjat, neist 148 (sh 91 töö- ja puhkeaja seaduse rikkumiste eest) tehti ettekirjutusi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing