Nafta hinnatõus langetas aktsiate hinda

07. detsember 2004, 10:44

Nafta hinna tõus ning Saudi Araabias asuva USA konsulaadi põhjustas Wall Streetil kasumivõtmise, tehnoloogiasektori aktsiate hinnad kerkisid.

Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> langes 0,43 protsendi võrra 10547,06 punktini, peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete aktsiate hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC> liitis oma väärtusele 0,15 protsenti kerkides päeva lõpuks 2151,25 punktini.

Lisaks nafta hinna tõusule 1 protsendi võrra avaldas aktsiate hindadele survet farmaatsiasektor, mille suurima esindaja Pfizer aktsia reitingut alandas investeerimispank Meryll Lynch. Panga analüütiku David Risingeri arvates neljast järgmisel aastal müüki tulevast neljast ravimist kolme müügitulemused võivad jääda ootustele alla. Ta alandas Pfizeri soovituse varasemalt ?ostalt? ?neutraalsele? ning alandas kasumiprognoosi 2,27 dollarini aktsia kohta võrreldes varasema 2,37 USDga. Pfizeri aktsia hind kukkus 2,44 protsenti 27,21 dollarini. S P 500 farmaatsiasektori indeks kukkus protsendi võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing