Putin leidis järgmise ohvri

Tõnis Oja 09. detsember 2004, 00:00

Venemaa suuruselt teine mobiilsideoperaator VimpelCom sai maksunõude koos trahvide ja viivistega kokku 4,4 miljardi rubla ehk 157 miljoni dollari eest. Teleoperaatori aktsia, millega kaubeldakse peamiselt New Yorgi börsil, kukkus 27 protsenti, 28,05 dollarini. Nii palju langes kompanii aktsia hind viimati 26. augustil 1998. Maksunõue on juba teine Jukose kõrval, kellele esitati 20 miljardi dollari suurune maksunõue.

VimpelComi suurimad aktsionärid on Norra teleoperaator Telenor ASA ja Venemaa rikkuselt kuuendale oligarhile kuuluv Alfa Grupp. ?VimpelCom on puhas kompanii, mille aktsiatega kaubeldakse USAs ja mis on loodud pigem raasukeste kokku korjamisest kui erastatud riigivara omandamisest,? lausus uudisteagentuurile Bloomberg Moskva fondi Zumos fondijuht Konstatin Lapo?kin. Moskva börsi indeks RTS kukkus 5,5 protsenti.

Norra Telenori aktsia hind odavnes uudise peale 2,23 protsendi võrra 52,5 Norra kroonini, Oslo börsi üldindeks langes seevastu 1,8 protsenti.

?See illustreerib tõeliselt riske, mis esineb Venemaal,? kommenteeris Oslo investeerimisfirma Fondsfinans analüütik Didrick Kjehldahl, kelle poolt antud soovitus Telenori aktsiale on ?hoia?. ?Taolistel turgudel on alati olnud ja on ka tulevikus raskused. Kuid see on samas ka väärtuslik kasvuturg,? lisas Kjehldahl. Maaklerfirma United Financial Group peaanalüütiku Steven O?Sullivani sõnul paneb Vene võimude taoline liigutus muretsema kõiki, kes on seni lootnud, et Jukose juhtum oli erandlik.

Tundub, et lähitulevikus hakkab taolisi uudiseid üha rohkem tulema.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing